Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Tunge kamper og små marginer

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 29. Jun 2019

26. Mai og kamp mot Svelvik på Årbogen, Svelvik tar tidlig ledelsen etter at forsvaret ikke får klarert ballen godt nok. Halvtimen spilt og Mathias er farlig nære å utligne men det vil seg ikke og Svelvik øker da heller til 0-2 rett før pause. Etter pause er IBK spillerne farlig frempå ved flere anledninger, men det vil seg ikke og det ender med tap.


31. Mai er det kamp mot Konnerud borte og selv om Konnerud leder 2-1 til pause, så henger IBK godt med i 1. omgang og det er marginer som gjør at det bare er Even som har scoring. I 2. omgang går pusten ut av gutta allerede fra første stund og Konnerud banker inn 3 mål på 10 minutter, kampen ender med et hardt 8-1 tap.


7. Juni så kommer det en sterk opptur når Hallingdal blir slått 2-1 på Årbogen etter scoring av Baldur og Martin V. IBK produserte i denne kampen mye sjanser og marginer gjør at det ikke ender mer enn 2-1, for her kunne det fort vært flere scoringer begge veier, men en sterk Henrik i mål redder flere av Hallingdals forsøk.


21. Juni og Drammen BK gjester Årbogen. Ikke så mye å rapportere fra denne kampen, et perfekt innlegg av Even finner Baldur som reduserer til 1-2 og Moa nære på med frispark før Drammen trykker til etter pause og det står 1-7 før Baldur og Mathias igjen finner nettmaskene og fastsetter resultatet til 3-7.


28. Juni og knallvær skapte flott stemning rundt kampen mot Solberg, Dardan sender IBK i føringen etter 5 minutter etter skudd utenfor 16 meteren. Joakim øker ledelsen til 0-2 etter å har kranglet ballen forbi keeper (litt marginer, men det må man ha). Solberg reduserer rett før pause og etter pause er det Solberg som styrer showet etter å ha utlignet etter bare 1 minutt av 2. omgang. Solberg vinner til slutt kampen 4-2.


Nå er det en kamp igjen før en liten sommerpause, neste kamp er borte mot Åssiden Fredag 5. Juli og etter noen tunge kamper trenger gutta støtte og rop fra siden. Møt opp og støtt gutta før sommerpausen!

Tekst og Foto: Mike HEn tung periode

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 19. Mai 2019

Den siste periodens kamper har vært tung for gutta i IBK og annet enn braktapet for Modum så har det vært knepent tap for både Jevnaker, Slemmestad i cupen og Steinberg.


Kampen mot Modum viste at om ting først begynner å gå galt så kan alt gå galt, i snø/sludd ble det tungt både for spillere og supportere da Modum holdt lekestue og vant hele 9-1 på eget gress. Ibk var nærme ved noen anledninger, men når det kun er Baldur sin avslutning som sitter så ble det en tung aften.


Kampen mot Slemmestad ble ingen enkel affære til tross for at 1. omgang ikke bestod av annet enn krig på midtbanen for å få banespillet i sitt favør. 2. omgang derimot er langt bedre Henrik setter keeper på prøve med skudd helt i krysset men en sterk redning. Martin V, Dennis og Vegard ønsker også å forsøke å sette ballen i mål, men til ingen nytte dessverre. Dommer har veldig mye å ta tak i underveis i kampen, hardest går det utover vår egen Joachim får sitt andre gule kort og marsjordre, Slemmestad ser sitt snitt og ødelegger IBKs trykk og setter inn 0-1 og vinner noe ufortjent.


Steinberg har hatt en tung start i 4. divisjon, men tar noe overraskende ledelsen etter kun 5 minutter bak en utspilt Henrik. Etter 23 min så hamrer Even ballen i mål og utligner for IBK, men så er det rot i bakre rekker og Steinberg får straffe som Henrik redder! Etter 45 minutter så oppstår det som kan betegnes som en merkelig situasjon da dommer først dømmer offside for så å ta en lang prat med linjedommer før han godkjenner Steinbergs scoring og 2-1 (Man kan diskutere om den avgjørelsen er noe tvilsom).

I 2. omgang skjer det dessverre utrolig lite og Henrik L er kanskje nærmest å få en utligning, men det vil seg ikke og det ender med nok et tap.


Neste mulighet for gutta på Årbogen er hjemme mot Svelvik 26. Mai!

 Surt tap, sterk seier

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 16. Apr 2019

2 kamper har blitt spilt av årets sesong, 1 har endt med tap og 1 er vunnet.

Før sesongens første kamp var flere sentrale spillere ute med skade og man måtte låne en tidligere A-lags spiller fra B-laget for å ha nok alternativer på benk. 1. omgang bølger frem og tilbake med sjanser til begge lag, men det er dessverre Kongsberg som skal gå opp i en 0-1 ledelse etter rot i forsvar.

2. Omgang starter med flere sjanser til Kongsberg og et uheldig selvmål gjør at gjestene leder 0-2 etter 58 min. Fryktelig irriterende blir det når dommer overser en klar fordel av ballen etter duell og blåser av Martin Vesterlund alene med keeper etter 66 minutter.

Herfra og ut styrer IBK resten av kampen mot slitne Kongsberg spillere og får en redusering etter 81 minutter med Mats Bellika. Et stort press blir lagt inn mot Kongsbergmålet, men sjansene sitter ikke og IBK taper sesongens første kamp.


Neste kamp er borte mot Stoppen, fjorårets vinner i 5. divisjon og stemninga rundt kampen er fantastisk og er klart en større kamp enn Ælv Classico som spilles samme dag.

Stoppen klart best med de første 30 minuttene og det er bare en meget god Pål i mål som sørger for at IBK ikke ligger under før Joakim på klønete (eller mesterligvis) klarer å brassesparke ballen i mål etter 45 minutter spilt og 0-1 til pause. Omgangens høydepunkt er kanskje uten tvil når dommer innser at han har felt Martin Vesterlund i god posisjon og etter stopp i spillet litt seinere gir Martin muligheten til å gi dommeren selv gult kort for felling.

2. Omgang er ikke blitt spilt i 4 minutter engang før Stoppen utligner, dette varer derimot ikke lenge når Vegard Jordan banker til fra distanse og setter inn 1-2 og 5 minutter senere Martin V fremme og øker ledelsen til 1-3.

70 minutter er spilt og IBK har full kontroll på kampen og når Dardan raider ballen med seg fremover og legger inn foran mål så må det ha føltes ut som en evighet for Even å skli på gressmatta når han i siste liten klarer å skli ballen inn på bakerste stolpe og 1-4.


Fredag 26. April er det duket for nytt oppgjør i 4. divisjon og da gjester Jevnaker Årbogen Kunstgress.

Foto og tekst: Mike HÅrsmøte seniorfotball

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 7. Mar 2019

Mandag 18/3 klokken 19.00 holdes årsmøte for IBK fotball senior.Nytt spennende år!

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 17. Feb 2019

Nytt år og ikke lenge igjen til seriestart for gutta i gult og blått.

Fjoråret ble meget spennende og fryktelig nervepirrende hele veien inn og alt endte med opprykk etter siste seriekamp. Mange spennende spillere viste seg frem og like spennende blir det når sesongen 2019 sparkes i gang på Årbogen 5. April mot Kongsberg!

Men før den tid så skal det legges ned mye trening og i mellomtiden kan vi være stolte av hvor lokalt laget for 2019 er. Legger her ved en oversikt som viser antall spillere fra hvert enkelt sted i Buskerud.

Gullaug - 1

Kongsberg - 1

Mjøndalen - 1

Hokksund - 1

Krokstadelva - 20!

Hver eneste supporter synes det er fryktelig gøy med lokale spillere i egne klubber og her i IBK er det en meget lokal gjeng som skal kjempe i 4. divisjon!


Tekst og Foto: Mike HLevert av IdrettenOnline