Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Knokkelkamper i innspurten

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 7. Okt 2018

Det starter jevnt mellom Fjell og IBK, der det er Pål som sørger for at Fjell ikke tar ledelsen etter noen få minutter. IBK tar mer og mer over spillet og er farlig frempå ved flere anledninger og skulle også kanskje hatt straffe? Men det er Fjell som skal ta ledelsen etter 33 minutter og holder den ledelsen til pause.

Etter pause blir det fort utrolig hektisk når Even fyrer av fra distanse og ned i krysset til 1-1! Så må vår bunnsolide Pål ut å levere enda en kvalifisert redning for at Martin V skal få æren av å sende IBK i ledelsen etter 49 minutter!

Så utligner Fjell etter 69 minutter. Herfra ut er det IBK som har kontroll på matchen og som kommer til sjanse etter sjanse, men det er først etter at Keeper feilberegner og glepper ballen at Baldur pirker inn 3-2 som også blir sluttresultatet!

Så er det bortekamp mot ROS og en kamp som inneholder nok sjanser til å bli svimmel av, det er derfor noe urettferdig at det er ROS som tar ledelsen etter 33 minutter! Rett før pause blir det en enda vanskeligere oppgave da ROS legger på til 2-0.

IBK kommer til flere store sjanser og Pål har flere gode redninger i kampen, men det vil seg ikke for IBK og når ROS setter inn 3-0 så er det et tungt slag for spillerne. Men selv med en man mindre prøver man og er nærme mål ved flere anledninger, men det vil seg ikke og kampen ender 3-0.

Mandag kommer puljevinner Stoppen på besøk til Årbogen.  Kan IBK overraske og slå det klart beste laget i avdelingen?

Tekst og foto: Mike H

Godt spill og mange scoringer kjennetegner fortsatt årets A-lag

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 20. Sep 2018

Noen solide kamper har blitt levert den siste tiden, en imponerende seier mot Geilo, sliteseier mot Vikersund og en kontrollert seier mot Glassverket, samt et surt tap mot Haugfoss.

Mot Geilo startet Baldur med å sette inn 1-0, før Herman la på til 2-0 halveis i omgangen og resultatet sto seg til pause. Baldur ønsker mer og legger på til 3-0 før han banker inn sitt tredje mål for dagen! Herfra ut ble det bare lett kontroll hvor Martin V setter inn 5-0, Henrik legger knallhardt inn etter 77 minutter og treffer en Geilo spiller som sender ballen i eget mål før Martin V igjen kontrollerer med hodet inn 7-0 som blir sluttresultatet.

Vikersund kampen bar preg av mange tøffe dueller og etterhvert uendelig mange stopp i spillet. Det er Vikersund som er farligst frempå og som tar ledelsen etter bare 12 minutter og bare noen solide redninger av Pål sørget for at Martin kunne utligne til 1-1 og Baldur kunne sette inn 1-2 før pause. Etter pause tar det bare 4 minutter før Moa sørger for 3-1 etter et hardt skudd. Vikersund desperate etter å komme inn i kampen igjen, men Baldur setter enkelt inn 4-1 og fastsetter resultatet og nok en tre poenger.

Mot Glassverket var man klare for tøff kamp og Baldur sier enkelt velkommen til Årbogen med å sette inn 1-0 etter bare 1 minutt! Glassverket fikk etterhvert mer av spillet inn i sin bane, men etter flere cornere på rad satte Even inn 2-0 etter 22 minutter. Glassverket reduserer til 2-1 rett før pause. Moa ønsker i andre omgang å ha fullstendig kontroll på kampen og setter inn 3-1, før Baldur 2 minutter senere legger på til 4-1 (Det er også hans 30! mål denne sesongen)

Borte mot Haugfoss ble det langt tyngre for Ibk gutta. Mange gode sjanser til begge lag og en kamp hvor Ibk lenge hadde kontroll og fikk fullt fortjent 1-0 ledelse signert Baldur! Rett før pause fikk man en ordentlig kalddusj når Haugfoss utlignet til 1-1. Andre omgang var like tøff og begge lag ville virkelig vinne kampen, men rødt kort til Ibk og mål til Haugfoss gjorde at man måtte reise fra Modum med 0 poeng.

4 kamper, 9 poeng og underholdende kamper!

17 år og 50 A-kamper!

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 24. Aug 2018

Lørdag spiller Sander Laksholm sin 50. A-lagskamp i en alder av 17 år!

Dette er tidenes yngste 50-kampers-jubilant i IBK.

Vi markerer dette i forkant av hjemmekampen mot Geilo/Hallingdal2 lørdag kl. 15.00

Sjansesløseri

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 19. Aug 2018

En ufattelig åpning på kampen mot Åmot med 2 mål på 4 minutter (1 selvmål og 1 scoring av Moa) og 2 i tverrligger, mer skulle det også bli da Simen klinket til på frispark og ballen kontant gikk i mål. Baldur ville være med på festen og la på til 4-0 før spilte 20 minutter!

Herfra ut så ble det sjansesløseri av en annen verden og det kunne fort stått 6-0 før pause, men Modum ville være med og sørget for 2 reduseringer før pause. Etter pause bølger spillet mye mer, men det er Ibk som skaffer seg ett overtall av sjanser, men ingen settes i mål fra noen av lagene og kampen ender med 4-2 seier til Ibk.

3 poeng og høstjakten er i gang!

Tekst og foto:  Mike H

Høstsesongen i gang

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 11. Aug 2018

De første 15 minuttene var preget av Austad sjanser, men et Ibk lag som styrte spillet og etter 17 minutter så tar Ibk ledelsen ved Baldur. Dette skulle vise seg å bli en omgang som slo frem og tilbake og Austad utlignet 2 minutter senere.

Etter 23 minutter er Martin frempå og skyter, keeper redder men ballen triller akkurat over linjen og igjen så kjører Austad for utligning og får det. Litt flaks skal man også ha i løpet av en sesong og når Torvin skyter via en Austad spiller og får en perfekt dupp ned i mål og 3-2 så kan man igjen juble for nok en ledelse.

Men det er Austad som vil mest og setter inn 2 scoringer til før pause og kampen ebber til slutt ut i tap for Ibk.