Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Høstsesongen i gang

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 11. Aug 2018

De første 15 minuttene var preget av Austad sjanser, men et Ibk lag som styrte spillet og etter 17 minutter så tar Ibk ledelsen ved Baldur. Dette skulle vise seg å bli en omgang som slo frem og tilbake og Austad utlignet 2 minutter senere.

Etter 23 minutter er Martin frempå og skyter, keeper redder men ballen triller akkurat over linjen og igjen så kjører Austad for utligning og får det. Litt flaks skal man også ha i løpet av en sesong og når Torvin skyter via en Austad spiller og får en perfekt dupp ned i mål og 3-2 så kan man igjen juble for nok en ledelse.

Men det er Austad som vil mest og setter inn 2 scoringer til før pause og kampen ebber til slutt ut i tap for Ibk.

Fest før sommerferien

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 1. Jul 2018

Det skulle vise seg å bli et fyrverkeri av en kamp når Åskollen kom på besøk til Årbogen, og etter bare 18 minutter krangler Baldur lenge for å få dyttet ballen over streken og 1-0. Så følger Jan Marius opp med å legge på både til 2, 3 og 4-0 før Martin V setter inn 5-0 på frispark, via muren og inn.

Åskollen ønsker å teste Pål før pause, men Ibk`s målvakt gjør en solid redning og sørger for at man kan gå til pause med 5-0 ledelse.

Naturlig nok falt spillet i andre omgang, men Ibk scorer 3 mål til ved Baldur, Dardan og Jonas som banker inn et kremmerhus av et mål. Åskollen får en redusering, men er aldri i nærheten av å skremme Ibk`s gutter som fortjent tar en sterk seier og får ta sommerferie med å inneha 3. plassen på tabellen.

Tekst og foto: Mike H

Seier i en vanskelig kamp

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 24. Jun 2018

I en kamp som bølget frem og tilbake i 90 minutter så var det IBK som fikk det til å stemme best ved først å gå opp i 1-0 ledelse etter scoring av Martin, før Baldur setter straffen kontant 3 minutter senere og 2-0. Vestfossen ønsker også å være med i denne kampen og reduserer til 2-1. Resten av omgangen har IBK god kontroll og bedre blir det når Andreas fyrer av fra distanse og 3-1.

Vestfossen hadde mest sannsynlig i pausen fått beskjed om at spillet måtte bedres for i løpet av de første 20 minuttene av 2. omgang hadde dem scoret 2 mål og stillingen var 3-3. Som i 1. omgang så bølget det også nå frem og tilbake, men det var IBK som kom til de største sjansene og som brant de største sjansene.

Men Martin ønsket å vinne kampen og kunne til stor jubel sette inn 4-3, før Baldur økte ledelsen for IBK. Jan Marius ble siste målscorer når han headet ballen i tverrligger og ned, ballen var så vidt det var inne og dommer godkjente målet som fastsatte resultatet til 6-3!

Tekst og foto: Mike H

Sterk motstand og bølgende kamp endte i tap

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 17. Jun 2018

Det tok ikke lang tid før Stoppen gikk opp i føringen og en skikkelig kalddusj for IBK. I en kamp som bølget frem og tilbake var det utrolig godt når man etter 36 minutter endelig fikk en fortjent utligning ved Baldur.

De gulkledde fikk etterhvert mer og mer kontroll på kampen og etter 51 minutter er dessverre bare stolpen i veien for IBK ledelse etter et nydelig frispark av Martin V. Andreas ville også være med å prøve å skaffe oss ledelse i kampen, men det vil seg ikke.

Når man er så nærme ved å ta ledelsen og spiller til tider god fotball er det ekstra surt å tape helt på slutten når Stoppen setter inn sitt andre for dagen og 2-1.

IBK Fotball er med i TA VARE-kampanjen 2018

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 10. Jun 2018

IBK Fotball og Buskerud fylkeskommune har inngått avtale i TA VARE-kampanjen 2018.

TA VARE-kampanjen arbeider for bedre holdninger hos unge i alderen 15-24 år på vei til og fra trening og konkurranser.

Reisepolicy skal være kjent for medlemmene og de ansatte i klubben og budskapet om å TA VARE i trafikken skal også spres til både støtteapparat og lokalmiljø.

Spillerne i IBK tar fra tidlig alder i bruk sykkel til/fra trening, og moped og bil blir vanlig  framkomstmiddel når de fyller 16 og 18 år.  Nordlysveien må ferdes på eller krysses, når våre unge utøvere skal til og fra trening.

De yngste spillerne blir ofte kjørt til/fra trening og kamper, slik at trafikktettheten på vei til, og ved idrettsanlegget er relativt høy.

Det er derfor viktig at vi i IBK Fotball har fokus på trefikksikkerhet, og vi setter pris på å kunne være med i TA VARE-kampanjen.