Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Tøff og hard bortekamp

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 15. Mai 2018

Sola sto og steiket i 1. omgang mellom Glassverket og IBK hvor mange harde og tøffe dueller sto for mesteparten av det som skjedde på banen, men etter 18 minutter satte Andreas inn 1-0 ledelse til IBK. Det tok dessverre ikke lang tid før Glassverket utlignet og fikk en scoring annullert for offside.

 

Det ble enda tyngere for IBK når Marius N er ute i en takling på glassverkets spiller, ballen ender til slutt med å dale i en perfekt bue på motsatt side og Glassverket gikk opp i 2-1 ledelse.

Det ville seg ikke for IBK uansett hva man prøvde å gjøre, men mot slutten av 2. omgang fant Nec en mulighet for å slå innlegg som endte hos Baldur som enkelt satte inn 2-2 og poengdeling på Åskollen.

Tekst og foto: Mike HNy kamp, nye muligheter og nye poeng?

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 6. Mai 2018


Etter en middels treningsøkt på onsdag fikk gutta klar beskjed om å være konsentrerte og fokuserte på kampen mot Vikersund, men man kan undres om det var nerver eller tøff motstand som førte til litt slurvete spill. Etter 22 minutter sto Martin V klar for å ta frispark og hva er vel bedre enn å lempe ballen fint inn i mål selv og sørge for 1-0 ledelse?

 

Vikersund var farlig frempå med en heading, men Pål varter opp med en strålende reaksjonsredning og fremdeles 1-0. Mange flere muligheter kunne det blitt men når linjedommeren ønsker å flagge mer enn på selveste 17. Mai så blir det med det ene målet før pause.

 

Etter 51. minutter viser Even frem pasningsfoten da han sender en flott ball til Baldur som til slutt gjør alt selv da han vender av forsvarsspillerne og banker kontant inn 2-0 til IBK. Herfra og ut så har IBK stålkontroll og når Nec kriger inn 3-0 i duell med keeper så fastsetter det  sluttresultatet.

5 strake seieren, 3 nye solide poeng og holder nullen for første gang i år, det er rett og slett deilig å være blå og gul!


Tekst og foto:  Mike H
Ny storseier på Geilo

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 29. Apr 2018


Etter en lang tur til Geilo, var det deilig for alle på bussen å komme seg ut av bussen og få strekt litt på beina. Når vi ankom var det noe sol, men mye skyer og kjølig vind, men ble fort til strålende blå himmel og varm temperatur!

 Men det varmet ikke bedre enn det som skjedde på banen, Andreas fyrte avgårde et langskudd og sørget for 1-0, før Baldur fikk kranglet inn 2-0 etter lekker assist fra Martin V.

 Etter 18 minutter reduserte Geilo/HFK2 til stor frustrasjon hos trener/keeper Pål da vi hadde hatt strålende kontroll på kampen frem til da. Andreas ønsket flere mål og kranglet i en duell inn 3-1 før Dardan banket inn 4-1 etter 46 minutter.

 Etter en strålende 1. omgang fulgte en dominerende 2. omgang. 3 minutter ut og Baldur legger på til 5-1, før Martin melder seg på og sørger for 6-1. Det ble aldri de store farlighetene fra Geilo, men fikk 1 stor sjanse etter som ikke ble utnyttet og da ønsket både Jonas og Even å være med på moroa og fastsatte sluttresultatet til 8-1.

Med perfekt vær og perfekt resultat, ble det til slutt en strålende tur for IBK, med 3 nye poeng og full pott etter 4 spilte kamper!


Tekst og foto: Mike H

Årets 3. hjemmekamp - og 3. strake seier

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 25. Apr 2018


Vi har hatt middels 1. omganger i de foregående kampene og meget sterke 2. omganger, men i kampen mot Drafn er vi påskrudd fra første minutt, og Baldur setter inn 1-0 etter 11 minutter på corner av Martin V.  27 minutter er spilt når samme mann dobler med hodet etter strålende innlegg fra Sander, og rett før pause er Andreas S så sikker på at skuddet som desvserre går i stolpen og ut, skal gå inn og er på febrilsk jakt etter hvor fotografen står!

Etter pause er Drafn mer med i spillet og kriger seg tilbake i banespillet, og etter 67 minutter så er stillingen 2-2. Hva skjedde med selvtilliten fra 1. omgang?

Det var antageligvis 2-2 målet som måtte til for at gutta i gult skulle våkne, for etter 81 minutter setter Even innlegget fra Sigurd kontant i mål og 3-2. Herfra og ut er det fullstendig kontroll på kampen og Andreas header ballen perfekt i mål og finner til slutt fotografen som knipser bilder i full fart. Sigurd får æren av å sette punktum i det 90. minutt, etter pasning av Nec!

Årets første bortekamp kommer førstkommende lørdag og da er det langtur for gutta som skal møte Geilo