Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Surt tap, sterk seier

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 16. Apr 2019

2 kamper har blitt spilt av årets sesong, 1 har endt med tap og 1 er vunnet.

Før sesongens første kamp var flere sentrale spillere ute med skade og man måtte låne en tidligere A-lags spiller fra B-laget for å ha nok alternativer på benk. 1. omgang bølger frem og tilbake med sjanser til begge lag, men det er dessverre Kongsberg som skal gå opp i en 0-1 ledelse etter rot i forsvar.

2. Omgang starter med flere sjanser til Kongsberg og et uheldig selvmål gjør at gjestene leder 0-2 etter 58 min. Fryktelig irriterende blir det når dommer overser en klar fordel av ballen etter duell og blåser av Martin Vesterlund alene med keeper etter 66 minutter.

Herfra og ut styrer IBK resten av kampen mot slitne Kongsberg spillere og får en redusering etter 81 minutter med Mats Bellika. Et stort press blir lagt inn mot Kongsbergmålet, men sjansene sitter ikke og IBK taper sesongens første kamp.

Neste kamp er borte mot Stoppen, fjorårets vinner i 5. divisjon og stemninga rundt kampen er fantastisk og er klart en større kamp enn Ælv Classico som spilles samme dag.

Stoppen klart best med de første 30 minuttene og det er bare en meget god Pål i mål som sørger for at IBK ikke ligger under før Joakim på klønete (eller mesterligvis) klarer å brassesparke ballen i mål etter 45 minutter spilt og 0-1 til pause. Omgangens høydepunkt er kanskje uten tvil når dommer innser at han har felt Martin Vesterlund i god posisjon og etter stopp i spillet litt seinere gir Martin muligheten til å gi dommeren selv gult kort for felling.

2. Omgang er ikke blitt spilt i 4 minutter engang før Stoppen utligner, dette varer derimot ikke lenge når Vegard Jordan banker til fra distanse og setter inn 1-2 og 5 minutter senere Martin V fremme og øker ledelsen til 1-3.

70 minutter er spilt og IBK har full kontroll på kampen og når Dardan raider ballen med seg fremover og legger inn foran mål så må det ha føltes ut som en evighet for Even å skli på gressmatta når han i siste liten klarer å skli ballen inn på bakerste stolpe og 1-4.

Fredag 26. April er det duket for nytt oppgjør i 4. divisjon og da gjester Jevnaker Årbogen Kunstgress.

Foto og tekst: Mike H

Årsmøte seniorfotball

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 7. Mar 2019

Mandag 18/3 klokken 19.00 holdes årsmøte for IBK fotball senior.

Nytt spennende år!

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 17. Feb 2019

Nytt år og ikke lenge igjen til seriestart for gutta i gult og blått.

Fjoråret ble meget spennende og fryktelig nervepirrende hele veien inn og alt endte med opprykk etter siste seriekamp. Mange spennende spillere viste seg frem og like spennende blir det når sesongen 2019 sparkes i gang på Årbogen 5. April mot Kongsberg!

Men før den tid så skal det legges ned mye trening og i mellomtiden kan vi være stolte av hvor lokalt laget for 2019 er. Legger her ved en oversikt som viser antall spillere fra hvert enkelt sted i Buskerud.

Gullaug - 1

Kongsberg - 1

Mjøndalen - 1

Hokksund - 1

Krokstadelva - 20!

Hver eneste supporter synes det er fryktelig gøy med lokale spillere i egne klubber og her i IBK er det en meget lokal gjeng som skal kjempe i 4. divisjon!

Tekst og Foto: Mike H

Årlig møte 25. Februar

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 13. Feb 2019

25. Februar klokken 19.30 er det årlig møte for IBK Fotball senior.

Møtet finner sted på Årbogen.

Thrilleravslutning!

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 24. Okt 2018

Førstkommende Lørdag er det duket for årets siste kamp og hvor mye mer spennende kan det bli? Det er 3 lag som kjemper i aller siste serierunde om opprykk og IBK er laget i føringen før siste serierunde!

Det har vært et strålende år så lang og uansett hvordan det ender så har denne sesongen levert uforglemmelige øyeblikk fra bitre tap til elleville seire.

Årets siste kamp spilles på Gulskogen Arena med kampstart 16.00

Kom og støtt gutta i årets siste kamp, det har de fortjent etter en lang og fantastisk sesong!

Tekst og foto: Mike H