Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Ny storseier på Geilo

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 29. Apr 2018


Etter en lang tur til Geilo, var det deilig for alle på bussen å komme seg ut av bussen og få strekt litt på beina. Når vi ankom var det noe sol, men mye skyer og kjølig vind, men ble fort til strålende blå himmel og varm temperatur!

 Men det varmet ikke bedre enn det som skjedde på banen, Andreas fyrte avgårde et langskudd og sørget for 1-0, før Baldur fikk kranglet inn 2-0 etter lekker assist fra Martin V.

 Etter 18 minutter reduserte Geilo/HFK2 til stor frustrasjon hos trener/keeper Pål da vi hadde hatt strålende kontroll på kampen frem til da. Andreas ønsket flere mål og kranglet i en duell inn 3-1 før Dardan banket inn 4-1 etter 46 minutter.

 Etter en strålende 1. omgang fulgte en dominerende 2. omgang. 3 minutter ut og Baldur legger på til 5-1, før Martin melder seg på og sørger for 6-1. Det ble aldri de store farlighetene fra Geilo, men fikk 1 stor sjanse etter som ikke ble utnyttet og da ønsket både Jonas og Even å være med på moroa og fastsatte sluttresultatet til 8-1.

Med perfekt vær og perfekt resultat, ble det til slutt en strålende tur for IBK, med 3 nye poeng og full pott etter 4 spilte kamper!


Tekst og foto: Mike H

Årets 3. hjemmekamp - og 3. strake seier

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 25. Apr 2018


Vi har hatt middels 1. omganger i de foregående kampene og meget sterke 2. omganger, men i kampen mot Drafn er vi påskrudd fra første minutt, og Baldur setter inn 1-0 etter 11 minutter på corner av Martin V.  27 minutter er spilt når samme mann dobler med hodet etter strålende innlegg fra Sander, og rett før pause er Andreas S så sikker på at skuddet som desvserre går i stolpen og ut, skal gå inn og er på febrilsk jakt etter hvor fotografen står!

Etter pause er Drafn mer med i spillet og kriger seg tilbake i banespillet, og etter 67 minutter så er stillingen 2-2. Hva skjedde med selvtilliten fra 1. omgang?

Det var antageligvis 2-2 målet som måtte til for at gutta i gult skulle våkne, for etter 81 minutter setter Even innlegget fra Sigurd kontant i mål og 3-2. Herfra og ut er det fullstendig kontroll på kampen og Andreas header ballen perfekt i mål og finner til slutt fotografen som knipser bilder i full fart. Sigurd får æren av å sette punktum i det 90. minutt, etter pasning av Nec!

Årets første bortekamp kommer førstkommende lørdag og da er det langtur for gutta som skal møte GeiloÅ havne under 1 og 2-0 - er det det som skal til?

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 15. Apr 2018

Kanskje det er dette som blir vårt kjennetegn gjennom sesongen, og kanskje det er dette som må til for å våkne underveis i kampen?

Å ikke bli for gode til sinns er en vanskelig ting å mestre, og det så ut som mandagens 8-2 seier gjorde at de første 20 minuttene måtte brukes for at realiteten skulle slå inn. Etter kun 7 minutter var vi allerede under med 2 mål, og lagde en tung inngang mot andre omgang, selv om vi hadde spilt bra i 25 minutter.

 Som i andre omgang mot Austad, så skulle dette bli vår - og kun vår omgang. Baldur reduserte med et plassert skudd, før Andreas sørget for utligning etter 51 minutter. 

Herifra og utover virket det som om Åmot hadde mer lyst til å sikre 1 poeng hjem, men Baldur var lysten på 3 poeng, og snappet ballen foran keeper og trillet den enkelt inn til 3-2. Etter 66 minutter var Martin V våken, da han luktet et farlig tilbakespill, snappet opp den ballen og enkelt scoret 4-2.

Full pott etter 2 kamper, gnistrende spill i begge andre omganger og masse mål -  dette kan bare bli enda mer spennende utover sesongen!

tekst og foto: Mike H


Årets første seriekamp - nye signeringer som var klare til å bidra fra aller første stund.

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 11. Apr 2018


Etter bra trykk og mange bra sjanser fra henholdsvis Dardan og Martin Vesterlund klarte Austad mot spillets gang å score 0-1 etter 21 minutter. I fjor kunne man til tider bli satt ut av at motstanderlaget gikk opp i ledelsen etter at man selv hadde hatt trykket, men våre nysigneringer ville vise at det ikke er lett å komme til Årbogen i år! Simen Moen la en god 45 graders pasning tilbake til Andreas Strømme som enkelt satte ballen i mål, før Martin Vesterlund skulle sende IBK i føringen med et volleyskudd og 2-1!

 Kalddusj på overtid sørget for 2-2 til pause.

 Etter pause var det ingen tvil om hvilket lag som ville mest, etter bare 1 minutt spilt av andre omgang så Martin V sitt snitt til å sende IBK i 3-2 ledelse etter innlegg av Simen M. Baldur ønsket ikke å være noe dårligere da han med et plassert skudd fra kant økte til 4-2.

Martin V var i det virkelige slaget denne kampen og puttet like så godt 2 nye mål, før Simen M og Baldur setter inn hvert sitt mål og fastsetter resultatet til hele 8-2 i seriepremieren!

Fredag 13. April er det duket for ny kamp på Årbogen da Åmot kommer på besøk.


Tekst og foto: Mike H
Levert av IdrettenOnline