Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Birkebeineren, IF - Seniorfotball

Seier i en vanskelig kamp

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 24. Jun 2018


I en kamp som bølget frem og tilbake i 90 minutter så var det IBK som fikk det til å stemme best ved først å gå opp i 1-0 ledelse etter scoring av Martin, før Baldur setter straffen kontant 3 minutter senere og 2-0. Vestfossen ønsker også å være med i denne kampen og reduserer til 2-1. Resten av omgangen har IBK god kontroll og bedre blir det når Andreas fyrer av fra distanse og 3-1.

 

Vestfossen hadde mest sannsynlig i pausen fått beskjed om at spillet måtte bedres for i løpet av de første 20 minuttene av 2. omgang hadde dem scoret 2 mål og stillingen var 3-3. Som i 1. omgang så bølget det også nå frem og tilbake, men det var IBK som kom til de største sjansene og som brant de største sjansene.

Men Martin ønsket å vinne kampen og kunne til stor jubel sette inn 4-3, før Baldur økte ledelsen for IBK. Jan Marius ble siste målscorer når han headet ballen i tverrligger og ned, ballen var så vidt det var inne og dommer godkjente målet som fastsatte resultatet til 6-3!

Tekst og foto: Mike H
Sterk motstand og bølgende kamp endte i tap

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 17. Jun 2018

Det tok ikke lang tid før Stoppen gikk opp i føringen og en skikkelig kalddusj for IBK. I en kamp som bølget frem og tilbake var det utrolig godt når man etter 36 minutter endelig fikk en fortjent utligning ved Baldur.

De gulkledde fikk etterhvert mer og mer kontroll på kampen og etter 51 minutter er dessverre bare stolpen i veien for IBK ledelse etter et nydelig frispark av Martin V. Andreas ville også være med å prøve å skaffe oss ledelse i kampen, men det vil seg ikke.

Når man er så nærme ved å ta ledelsen og spiller til tider god fotball er det ekstra surt å tape helt på slutten når Stoppen setter inn sitt andre for dagen og 2-1.


Tekst og foto: Mike H
IBK Fotball er med i TA VARE-kampanjen 2018

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 10. Jun 2018

IBK Fotball og Buskerud fylkeskommune har inngått avtale i TA VARE-kampanjen 2018.

TA VARE-kampanjen arbeider for bedre holdninger hos unge i alderen 15-24 år på vei til og fra trening og konkurranser. 

Reisepolicy skal være kjent for medlemmene og de ansatte i klubben og budskapet om å TA VARE i trafikken skal også spres til både støtteapparat og lokalmiljø.

Spillerne i IBK tar fra tidlig alder i bruk sykkel til/fra trening, og moped og bil blir vanlig  framkomstmiddel når de fyller 16 og 18 år.  Nordlysveien må ferdes på eller krysses, når våre unge utøvere skal til og fra trening. 

De yngste spillerne blir ofte kjørt til/fra trening og kamper, slik at trafikktettheten på vei til, og ved idrettsanlegget er relativt høy.

Det er derfor viktig at vi i IBK Fotball har fokus på trefikksikkerhet, og vi setter pris på å kunne være med i TA VARE-kampanjen.


En ellevill kamp med masse sjanser

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 10. Jun 2018


Det tok ikke lang tid i oppgjøret mot ROS før man fikk en skikkelig nedtur, kun 1 minutt spilt når en ROS spiller skyter via beinet til Doni og 0-1. Ros farlig frempå etter 18 minutter, men en god redning av Pål. 

 Resten av første omgang var mesteparten dedikert til IBK som skapte sjanse på sjanse, men 1-1 satt ikke før Dardan stilte seg opp på frispark og banket ballen kontant i mål.

I andre omgang var det helt kaos med masse sjanser, mål og rødt kort til ROS. Martin fikk æren av å sørge for 2-1 ledelse til IBK da han scorer med skulder, men ROS utligner etter 62. minutter og 2-2. Even har de siste kampene vært farlig frempå med hodet på dødballer og endelig etter x antall forsøk så satt den endelig i mål og 3-2, men rett etterpå fastsatte ROS resultatet til 3-3.
Toppkamp mot Fjell, en tung og vanskelig tur

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 10. Jun 2018

Kampen mot Fjell ble en tøff og vanskelig kamp for begge lag med masse harde dueller, gule kort og få sjanser. Det tok hele 23 minutter før man fikk en sjanse og den til Fjell, men Baldur ønsket ikke å havne under så på neste IBK angrep snek han seg mellom forsvar og keeper og satte ballen enkelt i mål.

 

Så ble tungt gjort til blytungt når Fjell utlignet rett fra avspark. Herfra ut ble det vanskelig for IBK å utfordre Fjell når de først tar ledelsen for så å legge på til 3-1. Martin tenner et stort IBK håp da han etter 75 min header ballen i mål og redusering til 3-2, men da blir det vanskelig å få til et comeback når det omtrent rett etter avspark blir lagd straffe og Fjell får gå opp i 4-2 ledelse.

Store sjanser for IBK inn mot slutten, men det vil seg ikke og det ender med sesongens første tap. 

Levert av IdrettenOnline