Viktig og fortjent borteseier mot Stoppen

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 30. Aug 2017


Til tross for periodevis godt spill mot topplagene Holeværingen og Huringen, har poenghøsten startet magert, med en uavgjort og 2 tap borte for IBK. Etter en svak kamp mot Austad i forrige kamp skal det jobbes knallhardt, og en god teamtalk er viktig før kamp for å komme tilbake på vinnersporet.

Mesteparten av første omgang bar preg av nerver og en indre uro om at det nok engang skulle ende med en kjedelig biltur hjem. Spillet bølget begge veier og det så ikke ut som om Stoppen heller var helt komfortable med sin egen plassering på tabellen, og hadde flere gode angrep som ikke ble omgjort til sjanser, og når sjansene først kom sto Sjur frem som en sterk og solid keeper.

Hovedtrener Pål (velkjent for sin rungende stemme) manet guttene frem og veiledet spillerne i alle retninger og mot slutten av første omgang var det ikke langt unna at IBK fikk ledelsen. Litt sløseri, men også godt forsvarspill sørget for at verken Torvin, Baldur eller Vegard fikk omgjort sine sjanser til mål og dermed 0-0 til pause.

Pausepraten må ha inneholdt en meget sterk og tydelig beskjed om å angripe andre omgang med nebb og klør, for der uroen hadde spredd seg i første omgang var dette kastet bort og et lekent og kompakt IBK produserte sjanser i øst og vest. Stoppen var aldri faretruende frempå og når Herman blir felt innenfor 16 meteren og Baldur setter straffen kontant forbi keeper, ble det en enorm jubel for det tilreisende og for spillerne selv.

Stoppen hadde ingen planer om å gi seg og kjørte på det som var for utligning uten at et kompakt IBK forsvar lot seg true av det. Jaget om en utligning for Stoppen åpnet det som var av rom for IBK og det kunne vært både to og tre - null, men det ville seg ikke før på slutten av kampen at Baldur fikk lurt seg forbi keeper og så vidt det var, pirket inn 2-0.

En underholdende kamp og en meget etterlengtet seier for spillerne, som nå har fått litt avstand til de nederste lagene på tabellen.

Allerede torsdag kommer Fjell på besøk til Årbogen, med mulighet for 3 nye poeng, dersom spill og innsats fortsetter som i 2.omgang.


Tekst og foto:  Mike H
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline