Uheldige scoringer felte IBK borte mot HBK 2 på Aka arena 12 mai.

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 13. Sep 2016

A-laget tapte 2-0 i torsdagens bortekamp i 4 div.

Vi forventet nok et jevnt og tett oppgjør mot Hønefoss BK, og de av våre supportere som hadde tatt turen fikk nettopp det. Hjemmelaget var et spillende og ballsikkert lag. Birkebeineren gav god motstand og selv om HBK både har ballen mest og skaper noen flere sjanser enn oss henger IBK bra med. Kjedelig at i det første omgangen nærmest er over, tar HBK ledelsen 1-0. Var det et frispart til IBK i forkant? Surt å gå til pause med den i fleisen, men det er fortsatt håp.

Etter de første minuttene etter pause varter Marius opp med et par veldig gode redninger og holder oss inne i kampen. Deretter legger vi press på hjemmelaget og kommer til 3-4 fine muligheter til å utligne, kun marginer, dyktighet og overblikk i mot. Så sjansen for poeng var der. Men under 10 min før slutt står det 2-0, pingpong mellom keeper, utespiller og stanga etter corner. Vår keeper Marius fremstår imidlertid med trygghet for hele laget. Gode involveringer og igangsettinger. Det er gjennomført også mer ro i spillet for IBK denne sesongen. Sett opp mot HBK 2 , som nok vil henge med i toppen fremover var denne kampen lovende. De kom til flere avslutninger enn oss og målene kom for oss på uheldig tidspunkt i 1.omg og på tilfeldighet i 2.omg, men HBK var et strå bedre enn IBK denne kvelden.

Kampfakta:

Troppen: Marius E. S., Dardan (Sigurd 46 min), David, Pål, Doni, Vegard (Sander 84min), Simen (Sebastian 61 min), Said ( Simen inn igjen 84 min), Tobias, Kenneth, Baldur.

Ubenyttet: Sjur

Gule kort : HBK 1 gult, IBK 3 gule (Tobias, Doni og Sander)

1-0 45 min HBK

2-0 82 min HBK0 Kommentar

Modum ble for sterke i hjemmemøte 6 mai

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 13. Sep 2016

Jevn 1. omgang, tungt i 2. omg etter rødt kort

Birkebeineren tok kommandoen fra start, og var farlig frempå 2 ganger før det var gått 5 minutter. Vi pådrar oss et gult kort, hvor Magnus og et Modum angriper smeller sammen i en hodeduell. Etter litt medisinsk konsultasjon blir heldigvis begge spillere klare igjen. Selv om Modum har mest ballinnhav er omgangen totalt sett jevn, både med sjanser og cornere. Ved ca. halvspilt omgang tar imidlertid bortelaget ledelsen, noe som holder seg til pause.

Det ble foretatt et spillerbytte til 2 .omg, og vi satset på utligning. I stedet så er vi noe uheldige med tidspunktet på scoring nr. to for Modum, for laget har til nå holdt seg til kampplanen. Når Magnus litt senere blir belønnet med nok et gult kort blir det tungt. Modum tar over hele styringen av kampen nå og skaper flere sjanser. Vi gjør flere bytter, og det tar etter hvert på å være 10 spillere. Nok en ung spiller får sin A-lag debut i dag, det er Sander Laksholm. Ikke noen lett oppgave i denne matchen. 4 minutter før slutt lager Modum sitt 3 mål, og det blir et til i siste minutt. Oppsummert hang hjemmelaget godt med, frem til vi ble redusert til 10 mann. Modum var et solid lag som sikkert kommer til å kjempe i toppen helt inn da de enda ikke har avgitt poeng. Vi må komme sterkere tilbake.

Kampfakta:

Marius Enger Sæthre, Sigurd Tveiten, Magnus Pettersen, Pål Alexander Marcussen. Even Hansen, Dardan Krasniqi, Herman Selmer (Simen Eknes Løsengen 46 min), Said Mohamed Sharif (Sander Laksholm 78 min), Sebastian Høyvik Skjold(Anders Dahl 83 min), Baldur Gunnarson, Kenneth Alexander Johansen Dahl( Vegard Bratterud Jordan 69 min) Ubenyttet: Sjur Sveia Krossen

0-1 21 min, 0-2 58 min, 0-3 86 min,0-4 90 min.

Gule Kort: Dardan Krasniqi, Magnus Pettersen 2 stk. (rødt), Modum 1 gult.0 Kommentar

Herlig seier i bortekampen mot Fjell 29 april

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 13. Sep 2016

A-laget vant 3-2 i kveld og tok en sterk borteseier.

Men vi havnet bakpå med et mål da Fjell tok ledelsen tidlig i kampen. Kjempende IBK spillere lot seg imidlertid ikke knekke og slo tilbake med to raske mål. Det første på straffe, som Tobias sikkert setter i kassa, vårt mål nummer to kommer etter IBK press, og litt klabb og babb foran mål hvor Baldur enkelt kan sette inn vårt ledermål. For øvrig hans 5 mål for sesongen. Sjur varter opp med en nydelig redning etter halvspilt omgang. Ellers spilte begge lag seg fram til sjanser, i en ellers jevn omgang.

Peptalken i pausen måtte ha vært nyttig, for David øker tidlig i 2 omgang vår ledelse til 3-1 på en heading etter dødball. Dette er en omgang hvor Birkebeineren lenge har god kontroll på matchen, mye på grunn av at vi holder tempoet oppe. Forsvarsfireren fremstår med pondus, unggutta på midten holder både roen og ballen i perioder, og på topp tas det mange saftige løp. Hjemmelaget reduserer til 3-2 når det gjenstår ca et kvarter, og derfra og inn blir det litt temperatur og hawaii uten at det blir stygt. Sterkt å vinne borte og ta 3 poeng, ikke minst etter de to foregående kampene uten uttelling. Ellers fikk Niclas Dinga sin A-lags debut i seriesammenheng. Neste gang scorer han nok om samme store sjanse dukker opp. Helhjertet jobbing av alle gjennom hele matchen.

Kampfakta:

Troppen: Sjur Sveia Krossen, Dionis Advimetaj, David Smedshammer, Pål Alexander Marcussen, Even Hansen, Dardan Krasniqi (Sigurd Tveiten 75 min), Herman Selmer, Sebastian Høyvik Skjold, Tobias Andre Carlsen, Baldur Gunnarson, Kenneth Alexander Dahl ( Niclas Dinga 25 min).

Ubenyttet: Kim Waage, Sander Laksholm og Simen Eknes Løsengen

1-0 7 min Fjell

1-1 11 min Tobias (Straffe)

1-2 13 min Baldur (Dardan)

1-3 50 min David (Pål Alexander)

2-3 76 min Fjell0 Kommentar

Marginer i mot i møtet mot Steinberg 22 april

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 13. Sep 2016

Ufortjent tap 2-3 mot Steinberg.

I kveldens nabooppgjør mellom Birkebeineren og Steinberg tok hjemmelaget tak i kampen fra start. De første 5 min hadde vi taket på kampen, og etter et godt angrep var kun stolpen i veien for at vi hadde vært i ledelse. I stedet er det Steinberg som tar ledelsen i sitt første angrep innlegg fra venstre kant. Tobias blir felt innen for 16 meter uten noen reaksjon fra dommer, heldigvis rister han smellen av seg etter litt behandling.

Det er derfor herlig når vi får redusering etter 23 min på en fin kontring hvor Marius header inn til Baldur som scorer sikkert nede i hjørnet. Nytt mål av Baldur etter 37 min, etter pasning fra Vegard og vi leder 2-1. Kjedelig at bortelaget får straffe som de setter i mål like før pause, og da er vi like langt.

Tidlig i 2 omgang tar Steinberg ledelsen 2-3, innlegg fra høyre kant. Derfra og ut har Birkebeineren mesteparten av banespillet. Kenneth er igjennom nærmest på blank goal. Even har to avslutninger i stengene, og vi har flere cornere og avslutninger. Ballen vil bare ikke inn i kassa. Som lag står gutta godt fram, viser fram mye godt og sikkert pasningsspill. Mye god kommunikasjon innad i gruppa. Uheldigvis er marginene ikke på vår side i kveld. Med tilsvarende innsats blir det uttelling i kampene fremover. Veldig mye ungt talent.

Kampfakta:

Troppen:

Marius Enger Sæthre, Even Hansen, Pål Alexander Marcussen, Dardan Krasniqi, Marius Selvli Nordhagen (Sigurd Tveiten46 min), Herman Selmer (Doni Avdimetaj74 min), Vegard Bratterud Jordan, Sebastian Høyvik Skjold , Tobias Andre Carlsen, Kenneth Alexander Dahl, og Baldur Gunnarson. Ubenyttet: Sjur Sveia Krossen og Sander Laksholm.

0-1 6 min Steinberg, 1-1 23 min Baldur (Marius), 2-1 37 min Baldur (Vegard),42 min 2-2 Straffe Steinberg, 2-3 52 min Steinberg

Gule kort: 1 til Kenneth, (2 gule til Steinberg)0 Kommentar

Knepent bortetap 2-1 mot Åssiden 2 den 19 april

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 13. Sep 2016
Birkebeineren hadde ikke marginene på sin side.

Åssiden gikk tøft ut og ledet 2-0 etter 12 minutter, da henger vi rett og slett ikke med. Lite fungerer pga for stor avstand mellom leddene, vi løper imellom og hjemmelaget får til det meste. Heldigvis bedrer det seg etter ca. 15 min spilt. Birkebeineren kommer til noen avslutninger og gutta spiller seg inn i kampen. Godt å se at det blir en redusering til 2-1 ved Baldur, samt at vi har et par cornere før pause.

I 2.omg ser det nesten ut som et annet lag er på banen fra start av. Det er en helt annen "guts" og Birkebeineren kommer til mange avslutninger. Vi er veldig uheldig to ganger, da Vegard knaller ballen i stanga fra ca. 20 m etter 55 min, det samme gjør Tobias etter 64 min. Gutta er farlig frempå ved dødballer, og de ofrer nesten alt i duellene. Men til tross for gode kontringer, og bra samspill vil ballen ikke i nettet. Det hadde overhodet ikke vært ufortjent med poeng til oss i kveld.

Kampfakta: Troppen: Marius E S, Doni, Dardan (Sigurd 73 min), Pål Alexander, Marius N, Kenneth (Anders Dahl 75 min), Vegard, Tobias, Even, Simen (Magnus 32 min), Baldur. Ubenyttet Niclas.

1-0 6 min Åssiden, 2-0 12 min Åssiden, 2-1 33 min Baldur (Vegard)

GK: Kenneth, Tobias og Magnus


0 Kommentar

2-1 Seier i serieåpningen

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 13. Sep 2016
Lagmoral, entusiasme og innsats stod i fokus.

Kveldens kamp mellom Birkebeineren og Haugfoss ble en jevn batalje. Seiersmålet kom i det 90-ende minutt, og gutta kunne endelig feire en velfortjent triumf allerede i første seriekamp. Moro for klubben, laget og dessuten et fint publikumsantall.

Kampen startet imidlertid litt famlende, det var jo tross alt serieåpning. Generelt mye positivt spill, lagdelene henger bra i sammen. Vi skaper en del sjanser, og ikke minst slipper motstander lite til. Lovende å se en ung og nykomponert midtbane fungere så bra i sammen, hvor debutant Sebastian faktisk holder 2001 årgang. Alle spillerne viser lagmoral, entusiasme og innsats det står respekt av, og sånn er det på treningsfeltet også. Gratulerer med seieren.

Kampfakta:

Marius Enger Sæthre, Dardan Krasniqi, Marius Selvli Nordhagen (Sigurd Tveiten 72 min), Pål Alexander Marcussen, Even Hansen, Vegard Bratterud Jordan (Herman Selmer 89 min), Sebastian Høyvik Skjold, Tobias Andre Carlsen, Kenneth Alexander Johansen Dahl, Baldur Gunnarson, Simen Eknes Løsengen (Dionis Avdimetaj 67 min)

0-1 43 min Haugfoss, 1-1 45 min Selvmål (Assist Pål), 2-1 90 min Baldur (Assist Sigurd)

Gule kort IBK: Marius N, Even og Tobias

Sjanser IBK: 6-7

Cornere IBK: 8


0 Kommentar

Lite stemte for Birkebeineren mot Konnerud

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 20. Mai 2016

Det ble tap 0-3 i kveldens oppgjør på Årbogen


Etter flere kamper mot antatt god motstand hadde nok flere et håp om hjemmeseier i dette fredagsoppgjøret. Konnerud er effektive og gjør 0-1 i sitt første angrep. En skikkelig kalddusj for Birkebeineren, som hadde åpnet positivt. Mulig at helikoptrene som sirklet over området tok vekk fokus, for vi var svake i duellspillet, og det var heller ikke noe samlet press når det ble forsøkt å stå høyere i banen. Vi får i denne matchen uvanlig god tid til å starte spillet bakfra, men initiativ fremover er ikke gode nok. Pasningene er heller ikke nøyaktige nok. Egentlig en like sjansefattig 1 omgang av begge lag, hvor bortelaget har den desidert største like før pause.


Håpet om å snu kampen var absolutt tilstede etter pausen. Vegard har to gode avslutninger hvorav den ene smeller i tverrliggeren, nær utlikning som sannsynligvis hadde gitt en vitamininnsprøytning. I stedet er det motstanderen som øker til 0-2 etter corner, og noe før slutt blir det 0-3. Alt i alt gjør vi sesongens dårligste kamp, synd for her var poengmuligheten stor. Vi har riktignok noen spillere ute sammenlignet med forrige kamp, men det forklarer ikke alt, for vi taper fortjent. Ta lærdom av kampen, og glem den så fort som mulig.

Kampfakta.

Troppen: Marius Enger Sæthre, Marius Selvli Nordhagen (Sigurd Tveiten 71 min), Pål Aleksander Marcussen, Doni Avdimetaj, Even Hansen, Dardan Krasniqi, Vegard Bratterud Jordan (Simen Eknes Løsengen 69 min), Said Mohamed Sharif (Sander Laksholm 58 min), Sebastian Høyvik Skjold, Baldur Gunnarson, Kenneth Alexander Dahl (Niclas Dinga 84 min)

Ubenyttet: Sjur Sveia Krossen

0-1 5 min, 0-2 68 min, 0-3 85 min.

Gult kort: Doni Avdimetaj 42 min.0 Kommentar

A-laget i NM-kvalik mot Jevnaker

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 11. Mar 2016

11665548_10152879314632793_5401785352795250022_n (2).jpg

Lørdag spiller A-laget sin første obligatoriske kamp for sesongen. Det er NM-kvalik 1. runde som står for tur, og vårt unge mannskap står foran en manndomsprøve når Jevnaker kommer på besøk til Årbogen.

Jevnaker ble nr. 8 i 3. divisjon i 2015 og har over tid vært et stabilt lag på øvre halvdel i denne divisjonen.

Kampstart på Årbogen er kl. 14:00.

IBK stiller med denne troppen i NM-kvalik mot Jevnaker:
Marius Enger Sæthre, Sjur Krossen,Marius Nordhagen, Sigurd Tveiten, Doni Avdimetaj, David Smedshamer, Bjørn Risan,Pål Marcussen, Niclas Dinga, Baldur Gunnarsson, Kenneth A. Dahl, Sebastian Skjold, Dardan Krasniqi, Tobias Carlsen, Said Mohames Sharif, Vegard Jordan, Anders Dahl, Jarl Eirik Aakerhus.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline