Åpne treninger i Mjøndalshallen i desember

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 3. Des 2017

A-laget skal ha 4 treninger inne i Mjøndalshallen i desember:   Torsdag 07.12, Lørdag 09.12, Torsdag 14.12 og Onsdag 20.12.

Disse treningene vi være åpne for at flere spillere kan være med.  Ta kontakt med trener Pål Marcussen tlf. 91548711 hvis du ønsker å bli med på en eller flere av treningene.  

Spillere som spilte for annen klubb i 2017 må få godkjenning av egen klubb for å kunne delta. (pga gjeldende forsikring)0 Kommentar

Baldur ettertraktet, men fortsetter i IBK

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 30. Nov 2017


Med 26 scoringer og andreplass på toppscorerstatistikken i 5.div har Baldur vært en sentral og meget viktig spiller for IBK i 2017-sesongen.  Kapteinen kan se tilbake på sin beste sesong siden han debuterte på A-laget i 2015, for 64 kamper siden. 

Andre klubber i distriktet har også lagt merke til Baldurs utvikling, og flere kunne ønsket å ha en slik måljeger i sitt lag.

Vi er derfor glad for å kunne informere alle IBK-supportere om at Baldur har signert kontrakt for videre spill i IBK! 

Hva tenker du om avgjørelsen din og om neste sesong, Baldur?

- Det er hyggelig å bli lagt merke til, men jeg ønsker å fortsette å spille på lag med kameratene mine, og jeg har stor tro på fortsettelsen av den jobben Pål og vi spillerne har startet.  Jeg liker måten Pål ønsker at fotball skal spilles, og det har vært moro at vi har fått til dette i deler av de fleste kamper i år.

- Jeg setter også stor pris på Tom og familien Granli og den jobben de gjør.  Jeg tror ingen andre klubber på vårt nivå kan matche måten det legges til rette for spillerne på som i IBK.

- Jeg ser fram til å starte forberedelsene mot 2018-sesongen, allerede i desember med 4 økter inne i Mjøndalshallen , og jeg tror IBK har et opplegg som gjør at både jeg og laget vil utvikle oss videre i 2018.

Vi er glade for - og stolte av at Baldur velger fortsatt spill i klubben han har spilt samtlige av sine fotballkamper i!0 Kommentar

Baldur med 4 nye mål

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 22. Okt 2017

IBK gjestet Geilo lørdag til en vanskelig bortekamp på et krevende underlag.  Vinteren har allerede vært på visitt i øvre Hallingdal, og med regn og sludd natt til lørdag og temperaturen nær 0, var det en glatt kunstgressbane som var arena for seriekampen mellom Geilo/HFK2 og IBK.

Førsteomgangen var jevn, og begge lag trengte tydelig å tilpasse pasningskvaliteten til underlaget da veldig mange angrep endte til kast eller utspill fra mål pga farten ballen fikk i stussen.  Det sto 0-0 til pause.

I pausen ga Pål beskjed om at han ville se mer direkte og enklere pasninsspill, noe spillerne viste mer og mer av utover i kampen. Laget vartet opp med angrepsspill som virkelig varmet de tilreisende IBK-tilhengerne i det kalde været.

Det kunne jubles for 4 flotte, nesten identiske IBK-angrep, med fine kombinasjoner på midtbanen, frispilling etter dobling på kant av backer, harde, gode innlegg i feltet og Baldur som kontant setter ballen i mål - en gang etter innlegg fra høyre og tre etter innlegg fra venstre.  Vakkert!

Geilo fant også veien til nettmaskene en gang, så sluttresultatet ble 1-4.

Med seieren passerte IBK Geilo på tabellen, og ligger på 6.plass før siste serierunde.  Baldur med sine 26 mål, er tre mål bak toppscoreren i 5.div.

Vi håper at mange tar turen til Årbogen for å få med seg siste seriekamp for sesongen, mot Haugfoss,  lørdag 28.10 kl. 13.00!0 Kommentar

3 spilte kamper i oktober og en uttelling på 3 poeng

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 17. Okt 2017

Kamp mot Åssiden 2 som endte med et knepent tap etter en solid prestasjon. Kun 3 dager etterpå kom en kjempestor opptur etter en fantastisk kamp hvor man ledet hele 6-0 mot Åskollen, som da lå på  tredjeplass. Resultatet ble til slutt 6-

3.  I disse to kampene fikk vi også et solid comeback av Thomas Solvoll, som stilte opp når laget trengte ham pga skalder og soning av kort på keeperne.

Sist kamp var mot Vestfossen 2 hvor man dessverre måtte innse at Fredag den 13 ikke var noen lykke dag på banen, etter flere gode sjanser ble det til slutt et 1-3 tap.

To positiv ting man kan glede seg over i Oktober er at før de 2 siste kampene er spilt så ligger vår egen Baldur som nummer 2 på toppscorer lista, og fornyet kontrakt er sikret!

Tekst og foto:  Mike H

0 Kommentar

IBK har avtale med Mjøndalen Sportsklinikk

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 21. Sep 2017

IBK har inngått en avtale med Mjøndalen Sportsklinikk, som sikrer alle klubbens spillere rask skadebehandling ved skader. Mjøndalen Sportsklinikk ønsker å være et naturlig valg for IBK, med sin tverrfaglige kompetanse. 

Avtalen er i første omgang for resten av sesongen 2017 og  for sesongen 2017/2018, med intensjon om en forlengelse fra begge parter. Avtalen om skadebehandling gjelder for samtlige lisensierte spillere i IBK. Kostnaden per konsultasjon og akuttimer for IBK's spillere er kr. 450 (Normal pris for førstegangskonsultasjon er 600). 

Mjøndalen Sportsklinikk er godkjent av skadetelefonen. Konsultasjoner og behandling blir dekket av forsikringen (egenandel i forhold til lisenstype). Ved akutt behov har spiller 24 timers behandlingsgaranti. Dette omfavner undersøkelse og råd/veiledning videre i systemet om nødvendig.


https://hes32-ctp.trendmicro.com:443/wis/clicktime/v1/query?url=https%3a%2f%2fwww.drammensportsklinikk.no&umid=3e6032bf-ccef-4e14-a045-d29bc00f7333&auth=4682155512737ce86c3cbeaf17cc4d21c1ec7400-25a1987e8c7b8b0d8a707e3b09820869190ce5e2
0 Kommentar

Viktige poeng i to tøffe kamper

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 17. Sep 2017


Med 8 kamper igjen av sesongen før kampene mot Åmot/Modum 2 og Vikersund var det meget viktig å dra med seg de poengene man kunne for å rykke i fra lagene på nedre halvdel av tabellen. 

Kampen mot Åmot/Modum 2 startet trått og Åmot/Modum 2 hadde mye av spillet de første minuttene før IBK til slutt festet mer og mer grep om spillet. Etter ca 30 spilte minutter kom det første målet signert Baldur og ikke mer enn 9 minutter etter så legger Sigurd på til 2-0 med et meget godt plassert skudd. 2 minutter var spilt av andre omgang da Vegard enkelt banker inn 3-0 og det som ser ut som en meget solid seier og mye kunne tyde på dette da Sigurd i det 50 minutt redder ballen på strek. 

Men dessverre etter dette ble det en uhyggelig andre omgang for IBK som først får 1-3 reduseringen etter en tabbepasning til motstander, før Åmot/Modum 2 reduserer til 2-3 og i forsøkt om å sikre de 3 poengene man hadde så utnyttet Åmot/Modum 2 alt av rom og frihet de fikk til å gjøre dagen ekstra sur ved å sette inn 3-3 i det 90 minutt.

 

4 dager etter kampen i Modum gjester Vikersund Årbogen, og det ligger an til fest allerede før dommeren har blåst i gang spillet da vi har hele 5 mann som runder 50 kamper for IBK A-lag og som får hver sin blomst. Gratulerer til Dardan, Even, Sigurd, Marius og Tobias.

Og når det først ligger an til fest så kan man allerede etter 10 minutter juble da Baldur er sikker som banken selv og setter inn 1-0 fra straffemerket og han gir seg ikke med bare den scoringen for etter 13 minutter og en strålende gjennombruddspasning fra Tobias setter Baldur sikkert inn til 2-0. Baldur har fått smaken av og score på denne festdagen og etter en elegant pasning av Sigurd runder Baldur keeper og setter enkelt inn til 3-0 for IBK. Baldur er ikke ferdig med bare 3 mål og etter en duell med keeper så setter han like greit inn IBKs 4 mål i første omgang. Og rett før pause får Vikersund en redusering til 4-1.

 

Etter pause og det som kan tenkes å ha vært en sterk samtale i Vikersund garderoben kommer de ut i 100 og gjør det vanskelig for IBK, for etter 4 minutters spill så har Vikersund satt inn 2 nye mål og virkelig lagt press på IBK (skal det bli en omgang som for kun 4 dager siden). Spillet bølget frem og tilbake og til store protester fra benken til Vikersund om målet skulle vært annullert eller ikke i 59 minutt da Tobias er smart og rask i det han skyter ballen rundt muren og i stolpen og inn for en frustrert og utspilt Vikersund målvakt. Etter 67 minutter blir det nok en gang spenning i kampen da Vikersund utnytter rot i forsvaret til IBK og setter inn reduseringen til 5-4 og fra dette styrer det meste som skjer på banen. Frispark i den 90 minutt hvor Vikersunds Vegard Hansen maner og dytter det han kan av spillere frem på banen for å få en utligning. Frisparket blir klarert og IBKs Vegard løper langs siden med ballen i beina og dunker til et innlegg som perfekt treffer Baldur, som på kontrollert vis får tatt ned ballen og banker inn sitt femte mål(!) for kvelden, til 6-4 og 3 meget viktige poeng.


0 Kommentar

3 nye poeng mot Fjell

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 3. Sep 2017


Etter en strålende gjennomføring mot Stoppen tidligere i uken, var spenning stor i møtet med Fjell.


Kampbildet ble ganske likt det man fikk se mot Stoppen, bølgedaler mellom godt spill og upresise pasninger

var tydelig hos begge lag. Både IBK og Fjell hadde sine muligheter til å gjøre mål, men det ville seg akkurat

ikke for noen av lagene. IBK festet utover i omgangen bedre grep om spillet og dikterte i stor grad det som

foregikk ute på banen og det var derfor veldig tungt at Fjell var laget som skulle få gå til pause med 1-0 ledelse.


2. omgang startet der 1. omgang sluttet med bølgene spill, men pasningene som ble levert var av mye bedre

kaliber enn det man hadde fått se i første omgang. Fjell kom etterhvert til flere store sjanser som satte Sjur

på prøve, men til Fjells store frustrasjon ville ingenting i mål og IBK festet mer og mer grep. Det var derfor fullt

fortjent da Baldur på enkelt vis plasserte skuddet forbi keeper og sørget for at man var like langt. Etter utligningen

handlet det stort sett om et IBK lag som kjørte på for ledermålet og det kom til slutt etter enda en scoring av Baldur.

 

Mer og mer frustrerte Fjell spillere gjorde det de kunne for å hindre IBK i å øke sin ledelse og da Baldur nok en gang

var i mellom og hadde retning keeper kom det en sen og susende takling fra en Fjellspiller som sørget for at Baldur 

gikk i bakken og fikk straffe. Det er en uskreven regel i fotball at man ikke skal ta straffer som man selv skaffer og

dessverre for IBK var det akkurat dette som ødela for å øke ledelsen da Baldur satte ballen i stang og ut.

 

Fjell hadde ikke mye lyst til å reise hjem til Drammen med 0 poeng og presset på for en utligning, men som tidligere

i kampen viste Sjur seg frem og hindret de to sjansene Fjell produserte mot slutten av kampen. Det ville nesten vært 

urettferdig å ikke få flere scoringer i kampen etter flere store sjanser og da Vegard svingte inn et presist innlegg på  hodet til en duellsterk Even, kunne man konstatere resultatet til 3-1 og 3 nye poeng.


0 Kommentar

Viktig og fortjent borteseier mot Stoppen

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 30. Aug 2017


Til tross for periodevis godt spill mot topplagene Holeværingen og Huringen, har poenghøsten startet magert, med en uavgjort og 2 tap borte for IBK. Etter en svak kamp mot Austad i forrige kamp skal det jobbes knallhardt, og en god teamtalk er viktig før kamp for å komme tilbake på vinnersporet.

Mesteparten av første omgang bar preg av nerver og en indre uro om at det nok engang skulle ende med en kjedelig biltur hjem. Spillet bølget begge veier og det så ikke ut som om Stoppen heller var helt komfortable med sin egen plassering på tabellen, og hadde flere gode angrep som ikke ble omgjort til sjanser, og når sjansene først kom sto Sjur frem som en sterk og solid keeper.

Hovedtrener Pål (velkjent for sin rungende stemme) manet guttene frem og veiledet spillerne i alle retninger og mot slutten av første omgang var det ikke langt unna at IBK fikk ledelsen. Litt sløseri, men også godt forsvarspill sørget for at verken Torvin, Baldur eller Vegard fikk omgjort sine sjanser til mål og dermed 0-0 til pause.

Pausepraten må ha inneholdt en meget sterk og tydelig beskjed om å angripe andre omgang med nebb og klør, for der uroen hadde spredd seg i første omgang var dette kastet bort og et lekent og kompakt IBK produserte sjanser i øst og vest. Stoppen var aldri faretruende frempå og når Herman blir felt innenfor 16 meteren og Baldur setter straffen kontant forbi keeper, ble det en enorm jubel for det tilreisende og for spillerne selv.

Stoppen hadde ingen planer om å gi seg og kjørte på det som var for utligning uten at et kompakt IBK forsvar lot seg true av det. Jaget om en utligning for Stoppen åpnet det som var av rom for IBK og det kunne vært både to og tre - null, men det ville seg ikke før på slutten av kampen at Baldur fikk lurt seg forbi keeper og så vidt det var, pirket inn 2-0.

En underholdende kamp og en meget etterlengtet seier for spillerne, som nå har fått litt avstand til de nederste lagene på tabellen.

Allerede torsdag kommer Fjell på besøk til Årbogen, med mulighet for 3 nye poeng, dersom spill og innsats fortsetter som i 2.omgang.


Tekst og foto:  Mike H
0 Kommentar

Uavgjort borte mot Holeværingen

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 8. Aug 2017


IBK startet kampen friskt mot opprykkskandidat Holeværingen, som ikke hadde avgitt poeng på eget gress i vårsesongen. Våre kjappe og lette spillere mestret det våte underlaget godt, og vartet opp med mange fine kombinasjoner og godt spill i starten av kampen.  

Etter 12 min vant Sander ballen og spilte Sigurd fri på kanten.  Han slår et godt innlegg til Henrik, som går opp og header ballen hardt og velplassert til 1-0-ledelse.  Et glimrende angrep!  Laget fortsetter å presse høyt, og når Dardan stresser Holeværingens forsvarere til å feile på et tilbakespill, og vinner duellen om å nå ballen først, står det 2-0 til IBK etter 17 min.  

IBK fortsetter å presse Holeværingen til balltap og feilpasninger, og Baldur skaper stadig problemer for motstanderens forsvarsspillere.  Etter et glimrende gjennomspill til Baldur setter han også ballen forbi keeper og i mål, men målet annulleres dessverre etter (en muligens feilaktig) offsideavblåsning...

I andre halvdel av 1.omgang jevner kampen seg mer ut, men Håvard, Marius, Even og Sander er tøffe i duellene og har stort sett kontroll på de framspillene som kommer, i samarbeid med Sjur.  Lagene går til pause med 2-0-ledelse til IBK, noe som tidligere har vist seg å være en vanskelig ledelse å holde på for laget.

Vi på sidelinja blir derfor usikre på utfallet av kampen når Holeværingen reduserer allerede etter 2 min av andreomgangen, og tar føringen i spillet og presser IBK høyere og tøffere enn i 1.omgang.  

IBK henger ikke helt sammen som lag, men hver og en spiller viser en enorm innsats og vilje i duellene, og greier å holde unna helt til det gjenstår 5 min.  Da glipper det på besluttsomhet i feltet og konsentrasjon i markeringen på et godt slått frispark, som en Holeværingenspiller får en lang tå på, og utlikner til 2-2.

Irriterte IBK-spillere kjemper seg inn i kampen igjen, og spiller seg til flere store sjanser de siste 5 min, og var svært nær seieren da Baldur rundet 3 motspillere og keeper, men ballen ble stoppet på akrobatisk vis på vei mot det vi trodde var tomt mål......

Spillerne var skuffet over ikke å få med 3 poeng, men må være fornøyd med det ene poenget og stolte av gjennomføringen av kampen.  Tidvis spiller IBK ut et av de sterkeste lagene i avdelingen, og står imot et lag som ikke har avgitt poeng på hjemmebane inntil IBK kom på besøk.  Vi gratulerer, og gleder oss til resten av høstsesongen!0 Kommentar

Ny seier - mot Geilo/Hallingdal

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 25. Jun 2017

En solfylt sommerdag med stekende sol før kamp og skydekket under kamp, det er kanskje best å slippe å jage etter ballen i stekende sol og 25 grader.

Det å jage etter ballen er kanskje det som best kan beskrive første omgang både for IBK og Geilo. Spillet forflyttet seg hurtig frem og tilbake mellom banehalvdelene og de store sjansene uteble, annet enn skremmeskudd fra Nader like utenfor. Den store nedturen i kampen kom da Nader på løpet stoppet brått opp, hinket litt frem og gikk ned i bakken med smerter i låret. Kampen blir stoppet, mens man undersøker Nader og etterhvert konkluderer med at den kjappe spissen må ut på båre grunnet skade.

Baldur varmer opp og får litt morsomme bemerkninger om innbytterpuls, men i denne kampen så er ikke det noe Baldur har hørt om før. Tar ikke mange minutter før Baldur får ballen og raider ut til hjørneflagget og Geilos back gjør alt galt da han først plasserer seg feil og lar Baldur få fri bane mot mål og den andre tabben kommer da han sparker Baldur ned bakfra og sørger for straffe til IBK. Innbytteren selv setter ballen sikkert i nettet til 1-0 og ledelse til pause.

Etter pause kan alt skje og det ønsker Geilo og benytte seg av, for andre omgang følger i sporet til første omgang og det bølger frem og tilbake hele omgangen. Til Geilos store fortvilelse misbrukes flere store sjanser og Pål (for anledningen i mål grunnet keepere på ferie) storespiller som keeper og varter opp med flere tv-redninger.

Der Geilo bommer i dag, treffer vi. Etter fine kombinasjoner og null markering kan kampens beste spiller, Even, legge på til 2-0 og 3 viktige poeng til IBK.


Tekst og foto: Mike H0 Kommentar

Til øvre halvdel på tabellen etter seier mot Vestfossen 2

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 17. Jun 2017


Det hadde ikke gått helt veien de siste kampene, med ubehagelige andreomganger mot Åssiden og Åskollen, så man kan bare undre seg over hva IBK spillerne tenkte før dagens kamp. Det var i hvertfall ingen tvil om at omgangen etter pause måtte tas på alvor.

Kampen starter litt ruskete for både IBK og Vestfossen 2, som begge sliter med å etablere et fast trykk og godt spill, men det bølget frem og tilbake. IBK skulle være laget som fikk hull på byllen først, og etter at Tobias krangler med seg ballen og får den gjennom til Per Arne kan man juble for 0-1. Men vi er vant til kalddusjer fra tidligere og det skulle bli akkurat slik i dag også, for Vestfossen utligner til 1-1. Etter 1-1 så våkner IBK spillerne for fullt og ruller opp det ene etter det andre angrepet og når Håvard får stå alene med ballen, mens Vestfossen spillerne skriker etter offside (bildet fra fotografen viser at det ikke er noe å skrike for) kan det enkelt bankes opp til 1-2 ledelse for IBK. Strålende overblikk av Marius V som slår en meget kvalifisert pasning over til Nader som avslutter med en lobb av de sjeldne, sørger for at IBK går til pause med en fortjent 3-1 ledelse.

Men som fortalt innledningsvis så har våre andre omganger vært svake tidligere i år og man kan undres om man trur kampen er over til pause, for et litt klønete lagd frispark, som bankes via en IBK spiller og som setter Sjur ut av spill sørger for 2-3 og spenning i kampen nok en gang. Er det nå snuoperasjonen kommer og tapet igjen er et faktum? Det vil ikke IBK leieren ha noe av og bretter opp armene og ruller det ene etter det andre angrepet frem og perfekte kombinasjoner og herlig løp av Even sørger for 2-4 og ikke lenge etter sørger Dardan for at IBK er i ledelsen 2-5 etter et kontant hodestøt. Vestfossen reduserer nok en gang, men Marius V ønsker bedre målforskjell og banker inn 3-6 målet og den absolutte spikeren i kista.

Seieren kunne vært større etter flere gode sjanser, men stengene står i veien og dermed ikke flere mål. IBK kan dra hjem med 3 velfortjente poeng, 3-6 seier og flere gode prestasjoner.


Tekst og foto: Mike H0 Kommentar

Kamp mot Åskollen i både vekslende vær og vekslende prestasjoner

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 13. Jun 2017

Det er ikke mange minuttene det skilte mellom overskyet, sol og regnevær på Årbogen denne kvelden og slik var det også på banen. De første minuttene av kampen var preget av varierende spill fra begge lag, men Åskollen var nærmest mål der IBK til tider ikke fikk godt nok feste på midtbanen og det var nok også derfor målet kom i favør Åskollen (også noe fortjent).

Men når målet i mot først kom så gikk det en liten Faen i IBK som straks koblet grep om kampen og rullet opp det ene etter det andre angrepet, ofte anført av Herman, Sander, Nader og Henrik. Etterhvert satt også belønningen da Baldur perfekt skrudde inn 1-1 til enorm jubel.

Farlig frempå var vi flere ganger, og et hardt skudd fra Nader tvang frem en sterk redning fra Åskollens målvakt og en ball som nesten var over streken var frustrerende for flere i IBK leieren - frem til Baldur først kjører tunnel på forsvarsspilleren og nok en gang skrur skuddet perfekt ved lengste stolpe og 2-1 ledelse til pause.

Dessverre for IBK har ikke pausene vært en god ting å ha ved flere kamper tidligere i år og det skulle dessverre vise seg tellende også for denne kampen. 2-2 kom ganske kjapt, før også 2-3 kom som en iskald dusj. Med godt over halvtimen igjen å spille virket det som om luften hadde gått ut av IBK spillerne, som dessverre aldri helt kom inn igjen i kampen. Litt utur er det å ikke få mål i mot slutten av andre omgang med gode hodestøt og gode angrep, men der vi får stang ut fikk Åskollen stang inn og kampen endte med et tungt 2-5 tap for IBK.

Tekst og foto: Mike H


0 Kommentar

Lite stemte i 2.omgang mot Åssiden

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 7. Jun 2017


Dagen før den store regnværsdagen så ut til å bli en god kveld da regnet hadde passert tidligere på dagen og skyene var det som var igjen, men rett før kampstart fikk man en forsmak på hva slags vær som skulle komme.

Det kunne kanskje se ut som dette satte sitt preg på gutta i gult for selv om det bølget litt frem og tilbake så satte Åssiden inn den første scoringen etter et umarkert skudd/lobb til 1-0. Vondt skulle nesten bli til verre for Åssiden tok over mer av banespillet og fikk en gyllen mylighet til å øke til 2-0 da Sjur var for sendt ute og gikk inn i en kraftig kroppstakling på Åssiden spilleren og straffe. Sjur ville klart og tydelig rette opp for sin egen feil og gjorde en solid strafferedning som virkelig fikk IBK mer inn i kampen og var fullt på høyde med Åssiden til pause.

Etter pause forsatte det triste regneværet frem og tilbake fra lett regn til kraftig regn og der IBK hadde vært på høyde med Åssiden før pause, så var det ingenting som stemte for IBK i andre omgang da Åssiden la på til 2-0 ganske tidlig og stoppet ikke før det sto 5-0.

De siste minuttene for IBK var litt mer tilbake til første omgang og med flere juniorgutter på banen virket det som om Åssiden var fornøyd med å dra i land 5-0, men et seigt løp fra Nec og en god pasning inn til Baldur som fintet ut en feilplassert Åssiden spiller kunne enkelt trille inn et mål for IBK og gjøre tapet litt mindre surt med sin scoring.


Tekst og foto Mike H


0 Kommentar

5-0 og tre nye poeng mot ROS

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 25. Mai 2017

Med Dionis, Even og Per Arne, som tre av lagets eldste spillere, uaktuelle for dagens kamp pga soning for kort og skade, samt at keeper Sjur meldte sykdomsforfall før kampen, var det tidenes yngste IBK-tropp som stilte til kamp mot ROS i dag. Men med trener Pål på banen som midtstopper, styrte han laget rett i angrep og en god start på kampen. Etter et godt oppbygd angrep er nok en gang Marius V på plass og setter ballen i mål, etter et godt oppbygd angrep.

I siste halvdel av 1.omgang gir vi fra oss overtaket vi har hatt, og ROS kommer til flere muligheter. Guttekeeper Kim viser godt keeperspill og gjør flere viktige redninger i denne perioden. Helt på tampen av 1.omgang er det derfor IBK som øker sin ledelse til 2-0, etter at en ROS-spiller blir presset og er sist på ballen.

Etter å ha ledet 2-0 i to andre kamper tidligere i år har ikke laget greid å fortsette 2.omgangen på samme måte, men pausepraten i dag ga en heltent og sprudlende gjeng som kom på banen i 2.omgang. Det ble vist variert angrepsfotball og solid defensiv jobbing over hele banen, og det ble produsert målsjanser på løpende bånd. Marius V øket ledelsen til 3-0 tidlig i omgangen, før Sigurd kom bakfra på et glimrende gjennomspill, og satte ballen kaldt i mål alene med keeper, etter at ROS-spillerne hadde stoppet opp fordi to andre IBK-spillere var i offside. ROS ble aldri sluppet inn i kampen etter dette, og Tobias kunne fastsette sluttresultatet til 5-0 på straffe like før slutt, etter at Nader ble felt, i et av sine mange raid.

Dette var en solid gjennomført kamp, hvor seieren faktisk kunne blitt enda større etter den gode 2.omgangen. Gratulerer gutter!
0 Kommentar

To seire på rad

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 16. Mai 2017

En uke etter en fortjent 4-1 mot fjell, var dagen kommet for å vise at IBK fremdeles kan og ønsker å vinne fotballkamper. Dagens motstander var Åmot/Modum 2 og gjestene i hvitt var ute etter å ødelegge alt håp som lusket på Årbogen denne kvelden.

Allerede før det var gått 10 minutter var Åmot/Modum 2 frempå og ødela alle planer IBKs trener Pål Markussen hadde lagt, men kanskje hadde det allerede blitt lagt en annen slagplan fra trenerens side? IBK ristet etterhvert av seg det som pent kan kalles en sjokkstart på omgangen og løftet brystkassen frem, for etterhvert som minuttene gikk var IBK innenfor farlig sone ved flere anledninger uten at det ville omgjøres til verken sjanser eller mål.

Da var det godt at Henrik visste hvordan man justerer siktet, for etter en fantastisk gjennombruddspasning, et bra løp og en iskald plassering av skuddet kunne ikke Åmot/Modums keeper annet enn å ligge langflat på kunstgresset og konstantere at stilling var blitt 1-1. Og når det først kom et mål så valgte ikke IBK spillerne å se seg tilbake og etter 3 meget gode sjanser og en feilaktige annullert scoring senere var Tobias på plass utenfor 16 meteren klar for å gjøre dagen enda surere for gutta fra Modum og plasserte frisparket perfekt i hjørnet og 2-1 ledelse til pause.

2. omgang sparkes i gang og der spillerne i blått tidligere i år ikke har vært påskrudde nok etter pause, var nå alle motorer i gang og IBK fosset bare elegant fremover i jakten på flere scoringer. Et perfekt skudd fra Nader ble reddet helt oppe i vinkelen, men skuddet må ha vært for hardt da keeper måtte gi retur og ballen endte perfekt hos Marius V som enkelt kunne sette inn 3-1 til IBK.

Etterhvert som omgangen var på vei mot slutt ønsket Baldur å tegne seg på scoringslisten etter sin annullerte scoring og på et godt innlegg fra Nader som Marius V så vidt dytter videre, banker Baldur inn 4-1 og til Åmot/Modums keepers store skuffelse så måtte han plukke den fjerde ballen ut av eget nett.

Fra 4-1 mot Fjell viste guttegjengen seg som en flokk med mannfolk i en sterk 4-1 seier mot Åmot/Modum 2


Tekst og foto: Mike H0 Kommentar

Gutter spilte som menn mot Fjell

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 8. Mai 2017

Det var et revansjelystent IBK-lag som entret Fjell-banen, og ville vise seg fra en annen side enn i forrige seriekamp. Kampen startet imidlertid litt rotete og oppstykket. Fjell er et lag med mange fysisk store spillere, men de falt veldig lett i alle nærkamper mot våre små og lette spillere, og dommeren blåste på det meste, men heldigvis litt begge veier..

Etter 10 minutter kombinerte vi fint på venstresida, og Even kom seg flott rundt backen, ned til død-linja og la presist ut i feltet til Henrik L, som satte ballen sikkert til side for keeper, til 1-0 og sin første scoring på A-laget!

Resten av omgangen bar preg av mange nærkamper og mange frispark og cornere, og lagene gikk til pause med en fortjent 1-0 ledele til IBK.

I 2.omgang framsto IBK slik vi ønsker å se mer av resten av sesongen, og tok initiativet direkte fra avspark. Lagets eldstemann Per Arne tok ansvar sentralt på midtbanen og styrte resten av laget, samtidig som han viste vei i hvordan man skal trå til, og komme foran motstanderen på ballen i nærkamper. Tobias og Herman S fulgte opp og vant både tacklinger og 2.baller og spilte hverandre fint fri i midtbaneleddet, og fulgte opp med gode framspill til angrepsspillerne og offensive backer. Både Nader, Baldur og Marius V var stadig trusler og jobbet hardt for å beholde høyt press mot et Fjell-lag som nå hadde problemer med å henge med på tempoet.

Etter 58 minutter kunne også Nader juble for sin første scoring i IBK-drakta igjen, og det smakte selvsagt godt mot gamle lagkamerater.. IBK førte nå kampen, og når Fjell kom på spredte visitter hadde de klare mål om hva de spilte for, når de kom innenfor 16-meteren.

Etter 65 min lyktes de med å få dommeren til å blåse straffe, og med 1-2 var det skikkelig kamp igjen, og til tider ampert. Med kvikke bein fortsatte IBK å være først på ballen, mens tunge og mer slitne Fjell-spillere ble mer og mer frustrerte. Fjell pådro seg i denne perioden 6 gule og et rødt kort. Lettelsen både på banen og på tribunen var derfor stor da Nader fikk æren av å trille ballen over mål-linja til 1-3 i det 81.minutt, etter at både Baldur og Marius V hadde skapt kaos i Fjell-forsvaret.

Igjen greide dommeren å tildele Fjell straffespark, men denne gangen reddet Sjur mesterlig! Når Marius V satte inn vårt 4.mål for kvelden etter 87 minutter forsto også Fjell-spillerne at de hadde tapt kampen mot et bedre fotballag i dag.

Foreldre og trofaste IBK-tilhengere på tribunen likte det vi så i dag, og vi ønsker å se mer av dette i resten av sesongen:

Et hardt kjempende IBK-lag som står sammen som lag, og som fungerer som et lag både defensivt og offensivt. Dette gir mye godt samspill og gode forutsetninger for at den enkelte spiller lykkes i sine involveringer. Seieren i dag var en skikkelig lagseier!

Gratulerer gutter - i dag spilte dere som menn!!0 Kommentar

Baldur med 50 kamper gledet mest

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 3. Mai 2017

Strålende sol og god temperatur var med på å sette en fantastisk ramme rundt dagens kamp på Årbogen. Men den fantastiske rammen til tross, virket tankene å være et helt annet sted etter 5 spilte minutter da en dårlig klarering ble omgjort til et meget godt skudd og dessverre for de blå 0-1. De første minuttene bar preg av et Stoppen lag som var fornøyde så langt med ledelse, men Birkebeineren kjempet seg inn igjen i kampen og hadde en god mulighet ved Henrik, men det ble mer forsvarsjobb enn angrepsfotball og 0-1 sto seg til pause.

Sidebytte og mer trykk var det som preget 2. omgang og der IBK manglet på angrepsfotballen i første omgang, var andre omgang en klar forbedring og Baldur var uheldig som ikke omsatte innlegget fra Henrik til mål. Heller ikke minutter senere ville det seg innenfor 16 meteren for jubilanten.

Der IBK dessverre slurvet og uheldige, var Stoppen stikk motsatt og omsatte en svak tversoverpasning til 0-2. 0-3 kom etter godt spill fra Stoppen og fastsatte sluttresultatet. Flere fra IBK ville gjerne pynte på resultatet, men dessverre for både Henrik, Casper og Håvard så var keeperen dessverre på plass og målet for lite.

Et skuffende tap til tross ble Baldur gratulert med blomster og applaus fra IBK og de fremmøtte for sine 50 kamper på A-laget og herlige prestasjoner. IBK gleder seg til flere spennende kamper med Baldur på laget. Et aldri så lite gratulerer med dagen er på sin plass for jubilanten!

Tekst og foto: Mike H


0 Kommentar

God første omgang og ledelse holdt ikke kampen ut

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 21. Apr 2017

I forrige runde sikret vi våre tre første poeng etter 3 mål i løpet av kun et kvarter og mye tydet på at denne prestasjonen så ut prege spillerne positivt i kampen mot Austad. Første omgang var preget av høyt press, mange gode kombiasjoner og høy lagmoral som gjorde at IBK rullet opp angrep etter angrep med skuddforsøk fra både Baldur, Even, Henrik og Per Arne.

Men ballen ville seg absolutt ikke i mål før det nærmet seg pause. For etter godt driv fremover i banen og en godt slått pasning av Even ut til Baldur, hvor sistnevnte dro av en Austad spiller og klinket ballen i målet til pauseresultat på 1-0. Kanskje er det udyktighet eller bare ren uflaks at man ikke ledet mer til pause, men flere mål ble det ikke i første omgang il tross for dominasjon og gode skuddforsøk.

Andre omgang starter i bra tempo og viljen etter å vinne kan spores i IBK gjengen, men dessverre kunne den også gjøres det hos Austad. For der Austad før pause hadde vært helt uten vilje, kom de til denne omgangen med råskap og en tørst etter mål. Det tok sin tid i andre omgang før det kom noen mål, men da det først kom var det ikke for de blå lenger.

En meget god Sjur i mål hadde ved flere anledninger hindret Austad i å utligne og da han reddet et meget godt slått frispark, hadde man troen på tre nye poeng, men etter mange tøffe dueller og frustrasjon ute på banen så skulle det bli en tung dag for vår keeper som måtte plukke hele 3 baller ut av målet, noe som fastsatte resultatet til 1-3 tap.

Tekst og foto: Mike H


0 Kommentar

Sesongens første seier mot Huringen

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 7. Apr 2017

I motsetning til forrige kamp med regn og kaldt vær, var dagens kamp mot Huringen det stikk motsatte med sol og varmegrader. Er det i dag sesongens første seier skulle komme?

Men slik lå det ikke an til i første omgang. Kompakt forsvarsspill fra begge lag og upresise pasninger preget den første omgangen og det hele toppet seg da Huringen tok ledelsen 0-1 etter det som kan betegnes som en underlig dommeravgjørelse. Frisparket ble slått mot lengste stolpe, Sjur redder men klarer ikke holde ballen og på returen er en Huring og scorer.

2. omgang sparkes i gang og etter ca 10 minutters spill virker det ikke som om pausen gjorde IBK noe godt da en smart plassert Huringen spiller stiger til værs på corner og stanger inn 0-2.

Man kunne undre seg på tribunen om dette igjen skulle ende med enda et blytungt tap på Årbogen, men det fine med fotball er at alt kan snu og det hurtig! For det skulle ikke mer til enn 20 minutter og litt flaks at Marius V. satte inn reduseringen. Ikke lenge etter var Marius V. nok en gang framme etter et smart slått innlegg av Henrik, prøvde å få kontroll på ballen før han endelig fikk headet inn 2-2.

Med skremmeskudd fra Dardan skalv nok flere spillere fra Huringen og da Herman satte inn 3-2 så var comebacket et faktum! Mer morro skulle det også bli da Marius V. rundet keeper og bestemt løp inn 4-2, punkterte kampen og sikret seg med det banens beste spiller.


Tekst og foto: Mike H0 Kommentar

Surt vær og surt tap i første seriekamp

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 1. Apr 2017

Sesongstart i typisk vårvær la rammen for det som senere skulle vise seg å bli sesongens første tap.

Med nye spillere og klar tale fra treneren før kampen var lysten og viljen til å vise hva IBK er lagd av på topp, men etter 10 minutter så kom den første av flere kald-dusjer. En godt slått stikker, traff holeværingens spiss som alene med keeper kunne sette inn 0-1 ledelse.

Ikke lenge etter kom IBK`s forsvar på etterskudd og Doni takler for å hindre videre bevegelse fra Holeværingens spiss og dommer mener det er kontakt innenfor 16-meteren og dømmer straffe. Straffen settes sikkert i mål og 0-2

Så kommer en målbonanza sigende innover Årbogen hvor vi først utligner etter skudd av Herman fra 20 meter, med venstrebenet! Så er det Baldur som melder seg på ikke mange minuttene etter da han setter inn utligningen med en perfekt avslutning fra ca. 18 meter og vipps så var det 2-2

Men mot kjemper som lemper den ene etter den andre spilleren inn i boks på cornere så kom vår andre og kanskje den tyngste kaldusjen da Holeværingen setter inn 2-3 minuttet før pause.

Pausepraten må ha gjort susen, for i 2. omgang kommer vi ut i 100 og er revansjesugende etter 1. omgang. Holeværingen blir presset og satt på prøve, men det vil seg ikke den siste 3-delen av banen. Da er det heller Holeværingen som skal vise frem effektivitet og spiller seg enkelt inn til en 4-2 ledelse.

IBK presset voldsomt mot slutten hvor duellene ble hardere, tøffere og ender med gule kort etter duell med Nader og keeper, men som gjennom store deler av kampen, så vil det seg så absolutt ikke innenfor sekstenmeteren.

I de siste minuttene skulle det bli tyngre for spillerne i blått da Holeværingen virkelig punkterte kampen og fastsatte resultatet til 2-5 og tap for IBK i seriestarten.

Tekst og foto: Mike H


0 Kommentar

Klart til seriestart

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 30. Mar 2017

Tom har gjort alle nødvendige forberedelser til fredagens seriestart. Garderoben er klargjort for å ta imot våre unge spillere, som er spente, men også glad for å komme igang med årets sesong.

IBK tar i mot Holeværingen på Årbogen Fredag 31.mars kl. 19.00.

Årets A-stall består spillere som har vokst opp og utviklet seg i IBK. Noen har kommet tilbake fra spill i andre klubber, men de fleste har spilt fotball kun med Birkebladet på brystet.

Sjur Krossen(18), Sander Laksholm(16), Fredrik Gravdal(21), Dionis Avdimetaj(27), Sigurd Tveiten(25), Even Hansen(20), Dardan Krasniqi(19), Casper Caspersen(17), Herman Selmer(16), Baldur Gunnarsson(20), Per Arne Johnsen(38), Necmeddin Han Tuzkaya(15), Arianith Shala(16), Henrik Liland(16), Marius Vesterlund(18), Nader Dahman(23), Marius Nordhagen(18), Kenneth Dahl(20), Kim Waage(15), Håvard Bjerkelund(21). Trener: Pål Marcussen

Vi oppfordrer dere til å komme til Årbogen å støtte opp om vårt unge A-lag!
0 Kommentar

Klubbkveld G-Max på Årbogen onsdag 29.mars fra kl. 17

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 28. Mar 2017


Klubbkveld på Årbogen 29.3.2017 fra kl 17:00Kjøp av klubb relaterte varer -20%Alle ordinære varer i butikken -15% (husk å si at du er IBK medlem)Kjøp på klubbkveld -30% på klubb kolleksjonen


0 Kommentar

Spillerne hedret Per

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 25. Feb 2017

Før treningskampen mot SSK viste spillerne sin medfølelse til Eva, Mette og resten av familien Granli, etter Pers bortgang. Laget spilte kampen med sørgebånd, og lovte å spille i Pers ånd, med stor innsats og mye bra spill.
Guttene viste sin takknemlighet for alt arbeid og engasjement som Per har vist til sitt kjære IBK, ved å slå SSK 4-3!
Vi vil alltid minnes Per Granli i IBK fotball.

0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline