Thrilleravslutning!

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 24. Okt 2018

Førstkommende Lørdag er det duket for årets siste kamp og hvor mye mer spennende kan det bli? Det er 3 lag som kjemper i aller siste serierunde om opprykk og IBK er laget i føringen før siste serierunde!

Det har vært et strålende år så lang og uansett hvordan det ender så har denne sesongen levert uforglemmelige øyeblikk fra bitre tap til elleville seire.

Årets siste kamp spilles på Gulskogen Arena med kampstart 16.00

Kom og støtt gutta i årets siste kamp, det har de fortjent etter en lang og fantastisk sesong!

Tekst og foto: Mike H0 Kommentar

Knokkelkamper i innspurten

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 7. Okt 2018

Det starter jevnt mellom Fjell og IBK, der det er Pål som sørger for at Fjell ikke tar ledelsen etter noen få minutter. IBK tar mer og mer over spillet og er farlig frempå ved flere anledninger og skulle også kanskje hatt straffe? Men det er Fjell som skal ta ledelsen etter 33 minutter og holder den ledelsen til pause.

Etter pause blir det fort utrolig hektisk når Even fyrer av fra distanse og ned i krysset til 1-1! Så må vår bunnsolide Pål ut å levere enda en kvalifisert redning for at Martin V skal få æren av å sende IBK i ledelsen etter 49 minutter!

Så utligner Fjell etter 69 minutter. Herfra ut er det IBK som har kontroll på matchen og som kommer til sjanse etter sjanse, men det er først etter at Keeper feilberegner og glepper ballen at Baldur pirker inn 3-2 som også blir sluttresultatet!

Så er det bortekamp mot ROS og en kamp som inneholder nok sjanser til å bli svimmel av, det er derfor noe urettferdig at det er ROS som tar ledelsen etter 33 minutter! Rett før pause blir det en enda vanskeligere oppgave da ROS legger på til 2-0. 

IBK kommer til flere store sjanser og Pål har flere gode redninger i kampen, men det vil seg ikke for IBK og når ROS setter inn 3-0 så er det et tungt slag for spillerne. Men selv med en man mindre prøver man og er nærme mål ved flere anledninger, men det vil seg ikke og kampen ender 3-0.

Mandag kommer puljevinner Stoppen på besøk til Årbogen.  Kan IBK overraske og slå det klart beste laget i avdelingen?

Tekst og foto: Mike H


0 Kommentar

Godt spill og mange scoringer kjennetegner fortsatt årets A-lag

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 20. Sep 2018

Noen solide kamper har blitt levert den siste tiden, en imponerende seier mot Geilo, sliteseier mot Vikersund og en kontrollert seier mot Glassverket, samt et surt tap mot Haugfoss.

Mot Geilo startet Baldur med å sette inn 1-0, før Herman la på til 2-0 halveis i omgangen og resultatet sto seg til pause. Baldur ønsker mer og legger på til 3-0 før han banker inn sitt tredje mål for dagen! Herfra ut ble det bare lett kontroll hvor Martin V setter inn 5-0, Henrik legger knallhardt inn etter 77 minutter og treffer en Geilo spiller som sender ballen i eget mål før Martin V igjen kontrollerer med hodet inn 7-0 som blir sluttresultatet.

Vikersund kampen bar preg av mange tøffe dueller og etterhvert uendelig mange stopp i spillet. Det er Vikersund som er farligst frempå og som tar ledelsen etter bare 12 minutter og bare noen solide redninger av Pål sørget for at Martin kunne utligne til 1-1 og Baldur kunne sette inn 1-2 før pause. Etter pause tar det bare 4 minutter før Moa sørger for 3-1 etter et hardt skudd. Vikersund desperate etter å komme inn i kampen igjen, men Baldur setter enkelt inn 4-1 og fastsetter resultatet og nok en tre poenger.

Mot Glassverket var man klare for tøff kamp og Baldur sier enkelt velkommen til Årbogen med å sette inn 1-0 etter bare 1 minutt! Glassverket fikk etterhvert mer av spillet inn i sin bane, men etter flere cornere på rad satte Even inn 2-0 etter 22 minutter. Glassverket reduserer til 2-1 rett før pause. Moa ønsker i andre omgang å ha fullstendig kontroll på kampen og setter inn 3-1, før Baldur 2 minutter senere legger på til 4-1 (Det er også hans 30! mål denne sesongen)

Borte mot Haugfoss ble det langt tyngre for Ibk gutta. Mange gode sjanser til begge lag og en kamp hvor Ibk lenge hadde kontroll og fikk fullt fortjent 1-0 ledelse signert Baldur! Rett før pause fikk man en ordentlig kalddusj når Haugfoss utlignet til 1-1. Andre omgang var like tøff og begge lag ville virkelig vinne kampen, men rødt kort til Ibk og mål til Haugfoss gjorde at man måtte reise fra Modum med 0 poeng.

4 kamper, 9 poeng og underholdende kamper!


Tekst og foto: Mike H0 Kommentar

17 år og 50 A-kamper!

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 24. Aug 2018


Lørdag spiller Sander Laksholm sin 50. A-lagskamp i en alder av 17 år!  

Dette er tidenes yngste 50-kampers-jubilant i IBK.

Vi markerer dette i forkant av hjemmekampen mot Geilo/Hallingdal2 lørdag kl. 15.000 Kommentar

Sjansesløseri

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 19. Aug 2018

En ufattelig åpning på kampen mot Åmot med 2 mål på 4 minutter (1 selvmål og 1 scoring av Moa) og 2 i tverrligger, mer skulle det også bli da Simen klinket til på frispark og ballen kontant gikk i mål. Baldur ville være med på festen og la på til 4-0 før spilte 20 minutter!

Herfra ut så ble det sjansesløseri av en annen verden og det kunne fort stått 6-0 før pause, men Modum ville være med og sørget for 2 reduseringer før pause. Etter pause bølger spillet mye mer, men det er Ibk som skaffer seg ett overtall av sjanser, men ingen settes i mål fra noen av lagene og kampen ender med 4-2 seier til Ibk.

3 poeng og høstjakten er i gang!


Tekst og foto:  Mike H


0 Kommentar

Høstsesongen i gang

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 11. Aug 2018


De første 15 minuttene var preget av Austad sjanser, men et Ibk lag som styrte spillet og etter 17 minutter så tar Ibk ledelsen ved Baldur. Dette skulle vise seg å bli en omgang som slo frem og tilbake og Austad utlignet 2 minutter senere.

 

Etter 23 minutter er Martin frempå og skyter, keeper redder men ballen triller akkurat over linjen og igjen så kjører Austad for utligning og får det. Litt flaks skal man også ha i løpet av en sesong og når Torvin skyter via en Austad spiller og får en perfekt dupp ned i mål og 3-2 så kan man igjen juble for nok en ledelse.

 

Men det er Austad som vil mest og setter inn 2 scoringer til før pause og kampen ebber til slutt ut i tap for Ibk. 

Tekst og foto: Mike H0 Kommentar

Fest før sommerferien

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 1. Jul 2018


Det skulle vise seg å bli et fyrverkeri av en kamp når Åskollen kom på besøk til Årbogen, og etter bare 18 minutter krangler Baldur lenge for å få dyttet ballen over streken og 1-0. Så følger Jan Marius opp med å legge på både til 2, 3 og 4-0 før Martin V setter inn 5-0 på frispark, via muren og inn.

Åskollen ønsker å teste Pål før pause, men Ibk`s målvakt gjør en solid redning og sørger for at man kan gå til pause med 5-0 ledelse.

Naturlig nok falt spillet i andre omgang, men Ibk scorer 3 mål til ved Baldur, Dardan og Jonas som banker inn et kremmerhus av et mål. Åskollen får en redusering, men er aldri i nærheten av å skremme Ibk`s gutter som fortjent tar en sterk seier og får ta sommerferie med å inneha 3. plassen på tabellen.

Tekst og foto: Mike H


0 Kommentar

Seier i en vanskelig kamp

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 24. Jun 2018


I en kamp som bølget frem og tilbake i 90 minutter så var det IBK som fikk det til å stemme best ved først å gå opp i 1-0 ledelse etter scoring av Martin, før Baldur setter straffen kontant 3 minutter senere og 2-0. Vestfossen ønsker også å være med i denne kampen og reduserer til 2-1. Resten av omgangen har IBK god kontroll og bedre blir det når Andreas fyrer av fra distanse og 3-1.

 

Vestfossen hadde mest sannsynlig i pausen fått beskjed om at spillet måtte bedres for i løpet av de første 20 minuttene av 2. omgang hadde dem scoret 2 mål og stillingen var 3-3. Som i 1. omgang så bølget det også nå frem og tilbake, men det var IBK som kom til de største sjansene og som brant de største sjansene.

Men Martin ønsket å vinne kampen og kunne til stor jubel sette inn 4-3, før Baldur økte ledelsen for IBK. Jan Marius ble siste målscorer når han headet ballen i tverrligger og ned, ballen var så vidt det var inne og dommer godkjente målet som fastsatte resultatet til 6-3!

Tekst og foto: Mike H0 Kommentar

Sterk motstand og bølgende kamp endte i tap

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 17. Jun 2018

Det tok ikke lang tid før Stoppen gikk opp i føringen og en skikkelig kalddusj for IBK. I en kamp som bølget frem og tilbake var det utrolig godt når man etter 36 minutter endelig fikk en fortjent utligning ved Baldur.

De gulkledde fikk etterhvert mer og mer kontroll på kampen og etter 51 minutter er dessverre bare stolpen i veien for IBK ledelse etter et nydelig frispark av Martin V. Andreas ville også være med å prøve å skaffe oss ledelse i kampen, men det vil seg ikke.

Når man er så nærme ved å ta ledelsen og spiller til tider god fotball er det ekstra surt å tape helt på slutten når Stoppen setter inn sitt andre for dagen og 2-1.


Tekst og foto: Mike H0 Kommentar

IBK Fotball er med i TA VARE-kampanjen 2018

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 10. Jun 2018

IBK Fotball og Buskerud fylkeskommune har inngått avtale i TA VARE-kampanjen 2018.

TA VARE-kampanjen arbeider for bedre holdninger hos unge i alderen 15-24 år på vei til og fra trening og konkurranser. 

Reisepolicy skal være kjent for medlemmene og de ansatte i klubben og budskapet om å TA VARE i trafikken skal også spres til både støtteapparat og lokalmiljø.

Spillerne i IBK tar fra tidlig alder i bruk sykkel til/fra trening, og moped og bil blir vanlig  framkomstmiddel når de fyller 16 og 18 år.  Nordlysveien må ferdes på eller krysses, når våre unge utøvere skal til og fra trening. 

De yngste spillerne blir ofte kjørt til/fra trening og kamper, slik at trafikktettheten på vei til, og ved idrettsanlegget er relativt høy.

Det er derfor viktig at vi i IBK Fotball har fokus på trefikksikkerhet, og vi setter pris på å kunne være med i TA VARE-kampanjen.

0 Kommentar

En ellevill kamp med masse sjanser

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 10. Jun 2018


Det tok ikke lang tid i oppgjøret mot ROS før man fikk en skikkelig nedtur, kun 1 minutt spilt når en ROS spiller skyter via beinet til Doni og 0-1. Ros farlig frempå etter 18 minutter, men en god redning av Pål. 

 Resten av første omgang var mesteparten dedikert til IBK som skapte sjanse på sjanse, men 1-1 satt ikke før Dardan stilte seg opp på frispark og banket ballen kontant i mål.

I andre omgang var det helt kaos med masse sjanser, mål og rødt kort til ROS. Martin fikk æren av å sørge for 2-1 ledelse til IBK da han scorer med skulder, men ROS utligner etter 62. minutter og 2-2. Even har de siste kampene vært farlig frempå med hodet på dødballer og endelig etter x antall forsøk så satt den endelig i mål og 3-2, men rett etterpå fastsatte ROS resultatet til 3-3.0 Kommentar

Toppkamp mot Fjell, en tung og vanskelig tur

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 10. Jun 2018

Kampen mot Fjell ble en tøff og vanskelig kamp for begge lag med masse harde dueller, gule kort og få sjanser. Det tok hele 23 minutter før man fikk en sjanse og den til Fjell, men Baldur ønsket ikke å havne under så på neste IBK angrep snek han seg mellom forsvar og keeper og satte ballen enkelt i mål.

 

Så ble tungt gjort til blytungt når Fjell utlignet rett fra avspark. Herfra ut ble det vanskelig for IBK å utfordre Fjell når de først tar ledelsen for så å legge på til 3-1. Martin tenner et stort IBK håp da han etter 75 min header ballen i mål og redusering til 3-2, men da blir det vanskelig å få til et comeback når det omtrent rett etter avspark blir lagd straffe og Fjell får gå opp i 4-2 ledelse.

Store sjanser for IBK inn mot slutten, men det vil seg ikke og det ender med sesongens første tap. 
0 Kommentar

Fortsatt ubeseiret

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 25. Mai 2018


Det var en fantastisk ramme rundt mandagens kamp mot Haugsbygd med Årbogen i strålende sol og håpet om nye poeng blomstret hos de oppmøtte. 

Forrykende fotballkamp skulle det også bli med sjanser, tøffe dueller og spenstig dødballvariant fra Haugfoss. Etter 15. min har Baldur en meget stor sjanse til å sende IBK i føringen, men setter den dessverre utenfor stengene. Så får Haugfoss 2 annullerte mål grunnet offside før det dessverre klarer å sette ballen i mål og får gå til pause med en 1-0 ledelse.

Det kunne fort stått 2-0, men heldigvis er Sander godt plassert på streken og header ballen over, før Martin V etter 60 min. viser frem skuddfoten og banker ballen knallhardt inn til 1-1. Herfra og ut bølger det i sjanser til begge lag hvor Nec sitt brasseforsøk er det som skapte mest jubel i siste del av kampen.

Fremdeles ubeseiret etter 7 kamper og neste mulighet for å matche krefter og få med nye poeng til Årbogen blir i bortekampen mot Fjell.


0 Kommentar

Tøff og hard bortekamp

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 15. Mai 2018

Sola sto og steiket i 1. omgang mellom Glassverket og IBK hvor mange harde og tøffe dueller sto for mesteparten av det som skjedde på banen, men etter 18 minutter satte Andreas inn 1-0 ledelse til IBK. Det tok dessverre ikke lang tid før Glassverket utlignet og fikk en scoring annullert for offside.

 

Det ble enda tyngere for IBK når Marius N er ute i en takling på glassverkets spiller, ballen ender til slutt med å dale i en perfekt bue på motsatt side og Glassverket gikk opp i 2-1 ledelse.

Det ville seg ikke for IBK uansett hva man prøvde å gjøre, men mot slutten av 2. omgang fant Nec en mulighet for å slå innlegg som endte hos Baldur som enkelt satte inn 2-2 og poengdeling på Åskollen.

Tekst og foto: Mike H


0 Kommentar

Ny kamp, nye muligheter og nye poeng?

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 6. Mai 2018


Etter en middels treningsøkt på onsdag fikk gutta klar beskjed om å være konsentrerte og fokuserte på kampen mot Vikersund, men man kan undres om det var nerver eller tøff motstand som førte til litt slurvete spill. Etter 22 minutter sto Martin V klar for å ta frispark og hva er vel bedre enn å lempe ballen fint inn i mål selv og sørge for 1-0 ledelse?

 

Vikersund var farlig frempå med en heading, men Pål varter opp med en strålende reaksjonsredning og fremdeles 1-0. Mange flere muligheter kunne det blitt men når linjedommeren ønsker å flagge mer enn på selveste 17. Mai så blir det med det ene målet før pause.

 

Etter 51. minutter viser Even frem pasningsfoten da han sender en flott ball til Baldur som til slutt gjør alt selv da han vender av forsvarsspillerne og banker kontant inn 2-0 til IBK. Herfra og ut så har IBK stålkontroll og når Nec kriger inn 3-0 i duell med keeper så fastsetter det  sluttresultatet.

5 strake seieren, 3 nye solide poeng og holder nullen for første gang i år, det er rett og slett deilig å være blå og gul!


Tekst og foto:  Mike H0 Kommentar

Ny storseier på Geilo

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 29. Apr 2018


Etter en lang tur til Geilo, var det deilig for alle på bussen å komme seg ut av bussen og få strekt litt på beina. Når vi ankom var det noe sol, men mye skyer og kjølig vind, men ble fort til strålende blå himmel og varm temperatur!

 Men det varmet ikke bedre enn det som skjedde på banen, Andreas fyrte avgårde et langskudd og sørget for 1-0, før Baldur fikk kranglet inn 2-0 etter lekker assist fra Martin V.

 Etter 18 minutter reduserte Geilo/HFK2 til stor frustrasjon hos trener/keeper Pål da vi hadde hatt strålende kontroll på kampen frem til da. Andreas ønsket flere mål og kranglet i en duell inn 3-1 før Dardan banket inn 4-1 etter 46 minutter.

 Etter en strålende 1. omgang fulgte en dominerende 2. omgang. 3 minutter ut og Baldur legger på til 5-1, før Martin melder seg på og sørger for 6-1. Det ble aldri de store farlighetene fra Geilo, men fikk 1 stor sjanse etter som ikke ble utnyttet og da ønsket både Jonas og Even å være med på moroa og fastsatte sluttresultatet til 8-1.

Med perfekt vær og perfekt resultat, ble det til slutt en strålende tur for IBK, med 3 nye poeng og full pott etter 4 spilte kamper!


Tekst og foto: Mike H
0 Kommentar

Årets 3. hjemmekamp - og 3. strake seier

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 25. Apr 2018


Vi har hatt middels 1. omganger i de foregående kampene og meget sterke 2. omganger, men i kampen mot Drafn er vi påskrudd fra første minutt, og Baldur setter inn 1-0 etter 11 minutter på corner av Martin V.  27 minutter er spilt når samme mann dobler med hodet etter strålende innlegg fra Sander, og rett før pause er Andreas S så sikker på at skuddet som desvserre går i stolpen og ut, skal gå inn og er på febrilsk jakt etter hvor fotografen står!

Etter pause er Drafn mer med i spillet og kriger seg tilbake i banespillet, og etter 67 minutter så er stillingen 2-2. Hva skjedde med selvtilliten fra 1. omgang?

Det var antageligvis 2-2 målet som måtte til for at gutta i gult skulle våkne, for etter 81 minutter setter Even innlegget fra Sigurd kontant i mål og 3-2. Herfra og ut er det fullstendig kontroll på kampen og Andreas header ballen perfekt i mål og finner til slutt fotografen som knipser bilder i full fart. Sigurd får æren av å sette punktum i det 90. minutt, etter pasning av Nec!

Årets første bortekamp kommer førstkommende lørdag og da er det langtur for gutta som skal møte Geilo


0 Kommentar

Å havne under 1 og 2-0 - er det det som skal til?

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 15. Apr 2018

Kanskje det er dette som blir vårt kjennetegn gjennom sesongen, og kanskje det er dette som må til for å våkne underveis i kampen?

Å ikke bli for gode til sinns er en vanskelig ting å mestre, og det så ut som mandagens 8-2 seier gjorde at de første 20 minuttene måtte brukes for at realiteten skulle slå inn. Etter kun 7 minutter var vi allerede under med 2 mål, og lagde en tung inngang mot andre omgang, selv om vi hadde spilt bra i 25 minutter.

 Som i andre omgang mot Austad, så skulle dette bli vår - og kun vår omgang. Baldur reduserte med et plassert skudd, før Andreas sørget for utligning etter 51 minutter. 

Herifra og utover virket det som om Åmot hadde mer lyst til å sikre 1 poeng hjem, men Baldur var lysten på 3 poeng, og snappet ballen foran keeper og trillet den enkelt inn til 3-2. Etter 66 minutter var Martin V våken, da han luktet et farlig tilbakespill, snappet opp den ballen og enkelt scoret 4-2.

Full pott etter 2 kamper, gnistrende spill i begge andre omganger og masse mål -  dette kan bare bli enda mer spennende utover sesongen!

tekst og foto: Mike H

0 Kommentar

Årets første seriekamp - nye signeringer som var klare til å bidra fra aller første stund.

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 11. Apr 2018


Etter bra trykk og mange bra sjanser fra henholdsvis Dardan og Martin Vesterlund klarte Austad mot spillets gang å score 0-1 etter 21 minutter. I fjor kunne man til tider bli satt ut av at motstanderlaget gikk opp i ledelsen etter at man selv hadde hatt trykket, men våre nysigneringer ville vise at det ikke er lett å komme til Årbogen i år! Simen Moen la en god 45 graders pasning tilbake til Andreas Strømme som enkelt satte ballen i mål, før Martin Vesterlund skulle sende IBK i føringen med et volleyskudd og 2-1!

 Kalddusj på overtid sørget for 2-2 til pause.

 Etter pause var det ingen tvil om hvilket lag som ville mest, etter bare 1 minutt spilt av andre omgang så Martin V sitt snitt til å sende IBK i 3-2 ledelse etter innlegg av Simen M. Baldur ønsket ikke å være noe dårligere da han med et plassert skudd fra kant økte til 4-2.

Martin V var i det virkelige slaget denne kampen og puttet like så godt 2 nye mål, før Simen M og Baldur setter inn hvert sitt mål og fastsetter resultatet til hele 8-2 i seriepremieren!

Fredag 13. April er det duket for ny kamp på Årbogen da Åmot kommer på besøk.


Tekst og foto: Mike H0 Kommentar

Seier i årets første treningskamp

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 28. Feb 2018

Det ble 5-4-seier mot Solør vgs, toppidrett fotball, i årets første treningskamp, etter 4 mål av Baldur og 1 mål av Andreas Strømme(Eiker-Kvikk).

Her er flere bilder fra treningsleiren:
0 Kommentar

Trenigsleir på grønt gress,i sol og varme

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 26. Feb 2018

Det er en svært fornøyd gjeng som tilbringer vinterferien på treningsleir i Albir i Spania. Det er store kontraster fra kalde og snørike Krokstadelva til grønn gressmatte, sol, varme.  

Etter en grytidlig avreise natt til søndag, reise og innkvartering ble første trening gjennomført søndag ettermiddag.  I dag har det vært to økter, og i morgen blir det en trening pluss kamp, og ytterligere tre treninger venter på onsdag og torsdag, før hjemreise fredag. 

Guttene stortrives både på treningsfeltet og med fritidsaktiviteter, mat og boforhold på Albir Garden.  Pål er selvsagt også fornøyd med å få så mange gode økter med laget under slike forhold, og ser også hvordan dette bidrar for samholdet og det sosiale i gruppa.

 
0 Kommentar

Årsmøte IBKFotball seinior

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 30. Jan 2018

IBK Fotball senior avholder gruppas Årsmøte onsdag 14.februar kl. 18.30 i peisestua på Årbogen0 Kommentar

Tilbud til alle IBK-medlemmer hos Mjøndalen Sportsklinikk

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 30. Jan 2018

Vår samarbeidspartner Mjøndalen sportsklinikk har tilbud til alle medlemmer i IBK0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline