Viktige poeng i to tøffe kamper

Postet av Birkebeineren, IF - Seniorfotball den 17. Sep 2017


Med 8 kamper igjen av sesongen før kampene mot Åmot/Modum 2 og Vikersund var det meget viktig å dra med seg de poengene man kunne for å rykke i fra lagene på nedre halvdel av tabellen. 

Kampen mot Åmot/Modum 2 startet trått og Åmot/Modum 2 hadde mye av spillet de første minuttene før IBK til slutt festet mer og mer grep om spillet. Etter ca 30 spilte minutter kom det første målet signert Baldur og ikke mer enn 9 minutter etter så legger Sigurd på til 2-0 med et meget godt plassert skudd. 2 minutter var spilt av andre omgang da Vegard enkelt banker inn 3-0 og det som ser ut som en meget solid seier og mye kunne tyde på dette da Sigurd i det 50 minutt redder ballen på strek. 

Men dessverre etter dette ble det en uhyggelig andre omgang for IBK som først får 1-3 reduseringen etter en tabbepasning til motstander, før Åmot/Modum 2 reduserer til 2-3 og i forsøkt om å sikre de 3 poengene man hadde så utnyttet Åmot/Modum 2 alt av rom og frihet de fikk til å gjøre dagen ekstra sur ved å sette inn 3-3 i det 90 minutt.

 

4 dager etter kampen i Modum gjester Vikersund Årbogen, og det ligger an til fest allerede før dommeren har blåst i gang spillet da vi har hele 5 mann som runder 50 kamper for IBK A-lag og som får hver sin blomst. Gratulerer til Dardan, Even, Sigurd, Marius og Tobias.

Og når det først ligger an til fest så kan man allerede etter 10 minutter juble da Baldur er sikker som banken selv og setter inn 1-0 fra straffemerket og han gir seg ikke med bare den scoringen for etter 13 minutter og en strålende gjennombruddspasning fra Tobias setter Baldur sikkert inn til 2-0. Baldur har fått smaken av og score på denne festdagen og etter en elegant pasning av Sigurd runder Baldur keeper og setter enkelt inn til 3-0 for IBK. Baldur er ikke ferdig med bare 3 mål og etter en duell med keeper så setter han like greit inn IBKs 4 mål i første omgang. Og rett før pause får Vikersund en redusering til 4-1.

 

Etter pause og det som kan tenkes å ha vært en sterk samtale i Vikersund garderoben kommer de ut i 100 og gjør det vanskelig for IBK, for etter 4 minutters spill så har Vikersund satt inn 2 nye mål og virkelig lagt press på IBK (skal det bli en omgang som for kun 4 dager siden). Spillet bølget frem og tilbake og til store protester fra benken til Vikersund om målet skulle vært annullert eller ikke i 59 minutt da Tobias er smart og rask i det han skyter ballen rundt muren og i stolpen og inn for en frustrert og utspilt Vikersund målvakt. Etter 67 minutter blir det nok en gang spenning i kampen da Vikersund utnytter rot i forsvaret til IBK og setter inn reduseringen til 5-4 og fra dette styrer det meste som skjer på banen. Frispark i den 90 minutt hvor Vikersunds Vegard Hansen maner og dytter det han kan av spillere frem på banen for å få en utligning. Frisparket blir klarert og IBKs Vegard løper langs siden med ballen i beina og dunker til et innlegg som perfekt treffer Baldur, som på kontrollert vis får tatt ned ballen og banker inn sitt femte mål(!) for kvelden, til 6-4 og 3 meget viktige poeng.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline